Jug Theo
Image default
Dienstverlening

Alles over boog fouten

De meesten van ons denken niet veel na over wat er zich achter de muren en kabels van ons huis afspeelt. We sluiten gewoon het koffiezetapparaat aan en gaan ervan uit dat alles in orde is, maar elektrische risico’s in huis zijn een realiteit en die heb je zeker. Een boog fout treedt op wanneer draden of contacten per ongeluk in contact komen, wat resulteert in een vonk of boog. Beschouw het als een onverwachte omweg nadat een weg is afgesloten: de elektrische stroom volgt een onverwachte richting. Als de isolatie is weggesleten of weg geknabbeld door muizen, kan dit gebeuren met zeer oude draad. De boog produceert hitte met een hoge intensiteit, die voorwerpen in de buurt kan verbranden, wat kan leiden tot een elektrische brand in uw huis. Als u een elektrisch vuur heeft, doof het dan niet met water.

Wat zit er onder de grond?

Elektriciteit zal zijn weg naar de grond vinden. Wanneer elektriciteit niet het normale pad door uw bedrading naar de grond volgt, treden er aardingsproblemen op. Het duurt een omweg, net als boog fouten. In tegenstelling tot boog fouten gaat de omweg echter bijna altijd door een persoon. Door de in- en uitvoer van elektriciteit in uw circuit te bewaken, beperken aardlekschakelaars (GFCI) het gevaar van elektrocutie. De GFCI zal reageren en de elektriciteit uitschakelen als er een fluctuatie is. GFCI’s worden meestal gebruikt in elektrische circuits in de buurt van water, waar het risico op elektrocutie groter is. Uw keuken, badkamer en wasruimte zijn allemaal inbegrepen.

Oud en sprankelend: oude bedrading en gloeilampen

Professioneel geplaatste bedrading gaat lang mee. Het moet echter wel veilig kunnen werken met al uw apparatuur. Een van de belangrijkste oorzaken van branden is incompatibele of onjuiste bedrading. Als uw bedrading meer dan tien jaar oud is, moet u deze minstens één keer per jaar laten testen. Probeer deze problemen niet zelf op te lossen. Gecertificeerde elektriciens bij u in de buurt kunnen controleren op compatibiliteit met uw apparaten en wijzigingen voorstellen die u veilig houden. Als u in Utrecht bent, kunt u contact opnemen met Elektricien Utrecht 247. Het gebruik van een nieuwe gloeilamp geeft je een groot gevoel van voldoening. U moet er echter voor zorgen dat dit de juiste lamp voor uw lamp is. Controleer bij het vervangen van een lamp of het wattage lager is dan of gelijk is aan de maximale wattage van de lamp. Dit staat op een sticker op het armatuur geschreven. U moet ook controleren of alle nieuwe lampen die u in uw huis of kelder installeert, compatibel zijn met uw huidige elektrische systeem.