Jug Theo
Image default
Dienstverlening

De praktijk van staal verzinken

Heeft u oud staal? Laat het grondig reinigen en daarna verzinken! Mocht u een professionele partij zoeken voor het verzinken van uw staal, dan is Verzinkerij Rijen zeker het overwegen waard. Deze verzinkerij in hartje Brabant heet u van harte welkom. Het verzinken van zo’n beetje alle vormen van staal vindt hier plaats en wel volgens een thermische methode. Wilt u uw staal laten bewerken? Dan kunt u op de website van het bedrijf vrijblijvend contact met hen opnemen en een checklist invullen. De checklist stelt het bedrijf in staat snel een overzichtelijk plan van aanpak te schetsen. Als u het staal laat verzinken, wordt het van een dun laagje beschermende zink voorzien. Dit metaal vormt de silver lining van uw staalproduct. Waar roest voor slijtage zorgt, heeft het tegen zink geen kans. Het staal zal dus niet in kracht afnemen, maar heel lang zijn kwaliteit behouden.

Staal van de bovenste plank

Dus: voor het verzinken van uw staal gaat u naar Verzinkerij Rijen. Deze thermische verzinkerij bevindt zich in het hart van het altijd warme en gezellige Brabant. Het familiebedrijf, dat al 40 jaar zijn vlag fier laat wapperen, hanteert de strenge EN-1090-norm. In deze norm liggen onder meer de spelregels voor verzinken vastgelegd. De norm bepaalt dat dit op een grondige, duurzame en veilige wijze dient te gebeuren (zoals het hoort, eigenlijk). Als het staal wordt verzinkt, bereikt het rond de 450 graden Celsius in zijn zinkbad. Het verhitte zink zorgt ervoor dat de zwakke plekken worden aangepakt.

Hoe en wat: thermisch verzinken

Thermisch verzinken gebeurt volgens een dompelproces dat uit meerdere fasen bestaat. Ten eerste wordt het staal in baden met verschillende baden voorbehandeld. Hier vindt onder meer een ontvettingsronde plaats. Pas na de voorbehandeling gaat het ‘naakte’ staal in het zink. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met de specialisten van deze verzinkerij in Rijen, Brabant. Zij vertellen u graag meer!

https://verzinkerij-rijen.nl/