Doeleinden van cola

Cola is een drankje wat de meesten van ons waarschijnlijk wel kennen. De een vindt het heerlijk en drinkt makkelijk een fles leeg op een avond, de ander vindt het maar zoete rotzooi. Het drankje bevat namelijk erg veel suiker, maar wordt toch door bijna de hele bevolking wel eens gedronken. Naast dat het gewoon lekker is, en je er je dorst prima mee kunt lessen, is cola ook geschikt voor diverse andere doeleinden. 

 

Als eerste helpt het om cola te drinken wanneer je misselijk bent. De zuurbasis in cola is erg hoog, wat een positief effect op je lichaam heeft wanneer je misselijk bent. De zuurbasis in je maag wordt weer geneutraliseerd wat ervoor zorgt dat jij je snel na het drinken van een glas cola alweer een stuk beter voelt. Volgens sommigen werkt het alleen om de echte cola te drinken. Het drinken van cola light of – zero zou niet helpen om de misselijkheid te verminderen. 

 

Het tweede doeleinde waar je cola nog meer voor kan gebruiken, is om dingen schoon te maken. Je kunt namelijk makkelijk roest van ijzer afhalen door er een beetje cola overheen te gooien. Wanneer iets echt goed vast zit, kun je het ook een paar uur in de cola leggen om het even goed te laten weken. Zo kun je je moeren en bouten weer makkelijk uit elkaar halen of je favoriete slotbouten weer ergens anders voor gebruiken. Deze voorwerpen zien er nadat je ze met cola hebt behandeld weer als nieuw uit. 

 

Ten slotte kun je met cola ongedierte bestrijden. Wanneer je in de zomer veel last hebt van wespen, kun je wat cola of een andere zoete drank in de wespenvanger doen. De beestjes zullen hier snel op af komen, maar kunnen er vervolgens niet meer uit. Zo zorg je ervoor dat je in de zomer voorkomt dat je tuin wemelt van de wespen. Zorg er wel voor dat je de val neerzet op een plek waar je zelf niet zit, anders zit je nog steeds tussen de wespen.