Jug Theo
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Het maakt niet uit welk seizoen van het jaar het is, een vloerkleed staat altijd leuk in jouw woonkamer. Tegenwoordig is het zelfs al een essentieel item voor in het interieur en zijn er nog weinig mensen die geen vloerkleed hebben. Een vloerkleed zorgt ervoor dat er extra sfeer wordt toegevoegd in jouw woonkamer, maar het zorgt er ook voor dat jouw vloer minder snel beschadigd wordt. Daarnaast heeft een vloerkleed nog meer functies, zoals: het verwarmen van jouw voeten, demping van het geluid en een zachte ondergrond waar bijvoorbeeld jonge kinderen op kunnen spelen. Maar welk vloerkleed past nou het beste bij jouw interieur? 

 

De vorm

Wanneer je op zoek gaat naar een vloerkleed denken de meeste mensen direct aan een rechthoekig vloerkleed van bijvoorbeeld 170×230 cm. Maar er is meer keuze. Is de oppervlakte van jouw woonkamer erg vierkant, dan zou je ook voor een vierkant vloerkleed kunnen gaan. Hiermee kun je bijna de hele vloer bedekken, waardoor het lijkt alsof je tapijt in de woonkamer hebt liggen. Ook kun je kiezen voor een rond vloerkleed, dit staat namelijk erg leuk in de slaapkamer. Maar je kan ook ergens in jouw huis een knus hoekje creëren. Zet hier bijvoorbeeld een leuke gekleurde stoel neer met een bijzettafeltje en leg hier een rond vloerkleed 200 cm bij. Hier kun je in de avond lekker rustig genieten van jouw favoriete boek onder het genot van een kopje thee. 

 

De kleur

Wanneer je de vorm, de afmetingen en het materiaal van het vloerkleed hebt bepaald, is het tijd om na te denken over de kleur. Dit is misschien wel het leukste gedeelte van het samenstellen van jouw vloerkleed. Heb jij een erg rustige woonkamer en kan het wel wat kleur gebruiken? Dan wordt het tijd om dit aan te passen. De meeste mensen kiezen toch al snel voor een tijdloze kleur zoals beige, grijs of zwart, maar je kan ervoor kiezen om het vloerkleed een opvallende kleur te geven, zoals: blauw, bruin, geel, groen of rood. Voeg er bijvoorbeeld een accessoire aan toe in dezelfde kleur als het vloerkleed en zo vormt jouw woonkamer een mooi geheel.

https://www.obbyo.nl