Jug Theo
Image default
Woning en Tuin

Je ramen bekleden voor de feestdagen

De feestdagen zijn een prachtige tijd om je huis te versieren. Je versiert je boom en je huis met allerlei mooie versieringen. Het is ook een goed idee om in deze tijd van het jaar je ramen te versieren. Ramen maken een uitnodigende eerste indruk en het zou een goed idee zijn om ze opvallend te maken. Je kunt je ramen aankleden voor feestdagen of speciale gelegenheden. Er zijn veel manieren om je ramen te versieren en de meeste daarvan zijn gemakkelijk toe te passen en vereisen geen extra vaardigheden. Je kunt je fantasie de vrije loop laten.

We versieren allemaal graag onze huizen bij gelegenheden als Kerstmis, Sinterklaas en Halloween om een feestelijke sfeer te scheppen. Gelukkig hoeft raamdecoratie zoals gordijnen niet duur te zijn, maar als je een hoger budget hebt, zijn er genoeg uitstekende opties. Als je een paar eenvoudige ideeën zoekt die je in een handomdraai in elkaar kunt zetten, kunnen we je een paar tips geven.

Tips om je ramen te versieren voor de feestdagen

Kransen

Kransen werken zowat overal – gecentreerd in vensterruiten, opgehangen aan deuren, zelfs op een salontafel gelegd als een middenstuk. Gebruik van bij elkaar passende kransen in elk raam in een grote kamer kan de kamer meteen gezelliger laten aanvoelen, zonder dat het ten koste gaat van het natuurlijke licht.

Bedenk bij het kiezen van vers gesneden dennen dat er meer zorg nodig is in seizoenen waarin veel regen en sneeuw valt. Je kunt echter kunstmatige kransen vinden die er realistisch uitzien en lang kunnen meegaan. Alles ziet er beter uit met feestelijke lichtjes! Voor een simplistische uitstraling rijg je wat lichtjes samen met wat berijpte dennenappels of rode strikjes.

Hangende lichtjes

Met deze optie kun je je op je eigen unieke manier uitdrukken. Je kunt eenvoudige heldere lichtsnoeren gebruiken of klassieke, kleurrijke gloeilampen. Als je geen lampjes buiten kunt hangen, kan het van binnenuit omlijnen van je ramen met lichtjes een mooie optie zijn. Nogmaals, zet ze op een timer zodat je er niet aan hoeft te denken ze aan te doen.

Raambekleding

Een optie om je raam te decoreren is raambekleding. Met raambekleding bekleed je het raam van binnen uit, waardoor je er zelf ook van profiteert omdat je er de hele dag naar kijkt. Sfeervolle raamdecoratie zijn houten jaloezieën, maar ook een vouwgordijn zal erg goed staan.

Vensterbank

Als je geen voorwerpen voor je ramen wilt hangen, kun je in plaats daarvan de vensterbank versieren. Een vensterbank is een ruimte in huis die efficiënt gebruikt kan worden om de aantrekkingskracht te vergroten.

Raamkozijnen

Door de binnenkant van je raamkozijn te versieren met wat slingers krijg je die feestelijke groene kleur, en je kunt het accentueren met kleurrijke ornamenten of een snoer feeënlichtjes om het geheel af te maken. Dit idee werkt zowel binnen als buiten.

Kaarsen

Of je nu gaat voor een enkele kaars in elk raam, of meerdere kaarsen in een groter raam, of zelfs een LED lamp die er vanaf de straat uitziet als een echte kaars, je zult merken dat je geniet van de warme en gezellige gloed die het je huis geeft.

Conclusie

Er zijn veel manieren om je ramen voor de feestdagen te versieren. Je kunt verschillende voorwerpen, variërend van raambekleding tot kaarsen, gebruiken om de klus te klaren. Bedenk welke kleuren, motieven en thema’s je in je huis wilt hebben. Bedenk dan hoe je deze stijlen in de raamdecoratie van je huis kunt verwerken! Het is helemaal aan jou hoe je je jouw ramen eruit wilt laten zien, dus wees niet bang om met verschillende mogelijkheden te experimenteren.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Schilder in Enschede maakt uw woning piekfijn in orde

Met deze tips pimp jij de tuinafscheiding!

Een vordering kopen: waar gebeurt dit?