Jug Theo
Image default
Aanbiedingen

Zijn overdekte kattenbakken goed voor katten?

Zijn overdekte kattenbakken goed voor katten?

Kijk eens naar uw kat terwijl ze aan het spelen is. De kans is groot dat u haar opgekruld in een doos aantreft, gehurkt onder een bank, of turend vanuit de tunnel waar ze ligt te wachten op een nietsvermoedend speeltje.

Katten houden van afgesloten ruimtes. Als je erover nadenkt, is de neiging van een kat voor kleine ruimtes logisch. In het wild zijn katten zowel roofdieren als prooien. Ze zijn biologisch ingesteld op het opzoeken van ruimtes waar ze zich kunnen verbergen voor hun vijanden. Uw box of tunnel geeft een kat dat gevoel van veiligheid – ook al komt er geen leeuw of poema op hem af in uw woonkamer.

Voordelen van een gesloten kattenbak

Het is een geweldige manier om de rommel te verbergen

Ingesloten kattenbakken verbergen de rommel die kattenbakken zo trots tonen. Het is niet omdat u met een kat woont dat uw huis eruit moet zien als een boerenerf. Zowel u als uw kat houden van hygiëne. Gesloten kattenbakken zijn echter uit het zicht en uit het hoofd. U moet dus een kalender aanhouden (en de discipline) om de kattenbak religieus schoon te maken.

Voorkomt dat katten kattenbakvulling zoeken

Heb je ooit meegemaakt dat je steentjes van je blote voeten borstelt? Of op willekeurige momenten van de dag kattenbakvulling van de vloer vegen? Met een kattenbak kast kunt u zich die moeite besparen.

Katten hebben de gewoonte om door hun kattenbakvulling te graven voordat ze hun ding doen – ze kunnen graven alsof het niemand iets aangaat. Vaak morst de kattenbakvulling overal, waardoor de hele kamer rommelig wordt. Gesloten kattenbakken houden de kattenbakvulling altijd binnen.

Geen stinkende zaken

Met een afgesloten badkamer voor uw kat hoeft u zich geen zorgen te maken over onaangename geurtjes die uit de bak (zullen) komen. Afgesloten ruimtes doen wonderen voor het indammen van de geur – beter dan welke geur, kaars, poeder of ander heksenbrouwsel dat u kunt kopen.

Als u het strooisel regelmatig uitschept, zou de box niet moeten stinken. Bovendien hoeven u en uw gasten niet in een open kattenbadkamer midden in de woonkamer te kijken. Een absoluut pluspunt!

Werkt als een accent

Uw huis verdient beter dan plastic bakjes, open dozen of hergebruikte wasmanden. Wij houden niet zo van de kattenbak-als-meubel trend die sommige hoeken van het kattenliefhebbende internet heeft overgenomen. We houden vooral van kattenbakken die werken voor onze huisdieren. We willen onze katten niet in en uit rieten frames laten kruipen om te plassen. Maar een minimalistische kattenbak kan je kamer een elegante uitstraling geven. 

Regelt de hond-en-kat oorlog

Honden eten graag kattenbrokjes. Is dat vies? Zeker weten. Maar dat is het leven als je van zowel een kat als een hond houdt. Je kan proberen de kattenbak te beveiligen met een hekje, deurstopper of grendel. Deze oplossingen zijn vaak lastiger voor de mensen in huis dan voor de hond.

Maar u moet het probleem wel oplossen, en niet alleen vanwege de ick-factor. Honden kunnen zelf bacteriële infecties of darmwormen oplopen door het eten van kattenuitwerpselen. Bovendien kan het eten van te veel kattenbakvulling ernstige constipatie veroorzaken bij uw geliefde pup. U wilt dus zo snel mogelijk voorkomen dat uw hond kattenpoep eet. Kattenbakken met deksel bieden een goede optie voor dierenliefhebbers die de illegale snackbar van hun hond voorgoed willen sluiten.

Reizen is gemakkelijk

Als u van plan bent op vakantie te gaan met uw kat, moet u voor veel dingen zorgen – water, eten, speelgoed, handdoeken en huisdiervriendelijke accommodaties (psst: Amtrak verwelkomt huisdieren.) Met dat alles in gedachten is het veel gemakkelijker voor u en uw kat om te reizen met een afgesloten kattenbak. U minimaliseert de kans op een ongelukkige lspill in de auto op een warme dag.

Houd het binnen

Ingesloten best getest kattenbakken helpen hoogplassende katten niet de muren van uw huis of badkamer te besproeien terwijl ze plassen. Ze helpen ook om de kattenbakvulling in de bak te houden. Geen geurtjes, geen steentjes, geen rommelige vloer om te dweilen.

Behoud de waardigheid van uw kat

Verlegen, rustige, gereserveerde katten – het soort dat leeft in bibliotheken en boekwinkels – zullen waarschijnlijk houden van de privacy van een afgesloten ruimte. Maar niemand voelt zich graag opgesloten. Een kattenbak kast betekent een ruimte waar een kat zich in alle rust kan terugtrekken. Maar ze kunnen ook door de opening naar buiten kijken, mensen of andere dieren horen en zich niet opgesloten voelen.

Katten hebben, net als de rest van ons, een goede plek nodig als ze moeten gaan. Met “goede plek” bedoelen we een ruimte die zowel voor u als voor uw kat goed is – veilig, schoon en aantrekkelijk.