Jug Theo
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor een goed teamverband tussen je werknemers

Een goed teamverband is van onschatbare waarde voor een organisatie. Het heeft een positieve invloed op de efficiëntie, innovatie, moraal en het vermogen om uitdagingen aan te gaan, wat uiteindelijk bijdraagt aan het succes en de groei van de organisatie. Om het teamverband te versterken bestaan er teambuilding-activiteiten. Deze activiteiten helpen niet alleen bij het verbeteren van teamwork en communicatie, maar dragen ook bij aan het creëren van een positieve werkcultuur. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van teambuilding activiteiten:

 

1. Teambuilding workshops

Laat een professional langskomen om je team een teambuilding workshop te laten geven. Dit kan over van alles gaan van probleemoplossingsvaardigheden tot communicatieproblemen. Door de juiste kan ervoor gezorgd worden dat enige spanning tussen het team kan worden weggenomen. 

 

2. Charitatieve activiteiten

Samenwerken voor het goede doel kan de teamband versterken.  Hierbij kun je denken aan geld inzamelen voor een goed doel, het doen van vrijwilligerswerk of het organiseren van liefdadigheidsevenementen. 

 

3. Team lunches

Dit klinkt heel standaard, maar het is wel effectief. Door samen te gaan lunchen praat je vaak ook over andere dingen dan dat je normaal achter je bureau doet. Ook hoeft het niet altijd een lunch in een restaurant te zijn, maar ook samen lunchen in de kantine heeft al een grote impact

 

4. Teamspellen

Een teamspel is een perfecte manier om het teamverband te verbeteren. Doordat je samenwerkt aan opdrachten, raak je steeds beter gewend aan elkaar. Voorbeelden van temaspellen kunnen traditionele spellen zijn zoals touwtrekken, estafettes of capture the flag. Daarnaast kun je ook activiteiten in het bedrijf houden. Een goed voorbeeld hiervan is lasergamen op locatie. Zo zijn je werknemers al op locatie en hoeven ze niet nog af te reizen naar een andere plek. 

 

5. Outdoor activiteiten

Activiteiten zoals klimmen, raften of touwklimmen dagen vereisen samenwerking en communicatie om te slagen. Daarom bevordert dit ook het teamverband. Je werkt samen naar een einddoel en hebt elkaar nodig. 

 

Het is belangrijk om teambuildingactiviteiten af te stemmen op de behoeften en doelstellingen van het bedrijf. Een activiteit die werkt voor een bedrijf in de technologiesector, kan anders zijn dan wat een non-profitorganisatie nodig heeft. Het is ook cruciaal om de voorkeuren en comfortniveaus van de medewerkers in gedachten te houden bij het kiezen van activiteiten.

 

https://www.bubbelbal.nl/activiteiten/lasergamen/