Jug Theo
Zakelijk

Samen zorgen voor overzicht met een A3 plan

Heeft u wel eens geprobeerd een jaarplan te maken voor uw organisatie of bedrijf en eindigt u dan ook altijd met een heel dik en onoverzichtelijk boekwerk? Dan heeft A3 jaarplan de oplossing voor u. De dikke boekwerken behoren namelijk tot verleden tijd bij ons. Wij voeren de A3 methodiek uit. Deze is dynamisch, positief en overzichtelijk. Het plan behoort tot een belangrijk fundament voor het managementgesprek. Wij willen meer focus en commitment creëren bij alle betrokkenen door minder op papier te zetten. U kunt zowel gebruik maken van de A3 methodiek op operationeel als strategisch niveau. Plus het zorgt ook nog eens voor meer samenhang, focus en consistentie binnen programma’s en projecten.

Een kleurrijker en positievere planning

Een A3 jaarplan hoeft niet per definitie voor een jaar te gelden, maar kan ook worden ingezet voor een kortere of langere periode. Het is maar net wat aansluit bij uw organisatie. Succes bepalende factoren worden omgezet in resultaten en acties. Doordat we gebruik maken van kleuren, wordt de samenhang duidelijk zichtbaar gemaakt.

De stappen en onderdelen van A3 jaarplan

Het A3 jaarplan claimt een aantal dingen. 1: ze zeggen dat je binnen de organisatie op ieder niveau een richting duidelijk maakt 2: een A3 jaarplan zorgt voor meer samenhang tussen plannen op een managementniveau en tot slot 3: het de consistentie verbetert. Een A3 jaarplan bestaat uit een aantal onderdelen. Er worden sessies gehouden voor het managementteam maar ook voor de afdelingen en teams. Er is een opleiding tot A3 ambassadeur, die over de kennis en methodiek van A3 beschikt. Meer bekendheid over de planning binnen uw organisatie, dit wordt ondersteund zodat men beter weet wat er speelt. Er worden veel dynamische gesprekken gevoerd die ambitie blijven promoten. En u kunt digitaal gebruik maken van de planning.