Jug Theo
Image default
Groothandel

Wat is het goedkoopste onthardingszout?

Onthardingszout vindt u in verschillende vormen en soorten. U heeft bijvoorbeeld zoutkristallen, blokken en korrels. Het soort zout kan ook nog verschillen. Er is ingedampt zout, zeezout en rotszout. In principe kunt u elke soort wel gebruiken in uw waterontharder, maar de prijs kan uiteraard wel verschillen. Hieronder zal per soort gekeken worden wat de kosten zijn.

Ingedampt regeneratiezout voor de effectiefste werking

Ingedampt zout is de zuiverste en effectiefste soort onthardingszout met een zuiveringsgehalte tussen de 99.6 en 99.99 procent. Ingedampt zout wordt vacuüm tot tabletten geperst, die hun vorm behouden en hard blijven waardoor er geen samenklontering kan plaatsvinden. De bekendste merken van ingedampt regeneratiezout vindt u in de merken Axal en SOFT-SEL. Hiervoor betaalt u circa € 12,- á € 25,- voor een zak van 25 kilogram.

Zeezout op een natuurlijke manier verkregen

Zeezout heeft een zuiveringsgehalte van 85 procent en zit wat betreft toegevoegde additieven tussen ingedampt onthardingszout en rotszout in. Zeezout wordt gewonnen door natuurlijke indamping van zeewater door de zon. Zeezout krijgt u in korrels en kristallen. Een zak van 25 kilogram schommelt hier tussen de € 20,- en € 25,- afhankelijk van het merk waarin u het zeezout koopt.

Rotszout: effectief, maar onzuiver

Rotszout is een natuurlijk mineraal. De korrels zijn daarom relatief onbewerkt en hebben een 99 procent natriumchloride gehalte. Dit type onthardingszout is vrij effectief, maar ze bevatten meer onzuiverheden dan zeezout en ingedampt zout. Een gevolg hiervan is dat u sneller uw waterontharder moet reinigen. Rotszout krijgt u in korrels en is de goedkoopste van de onthardingszouten.

Regeneratiezout kopen?

Heeft u een waterontharder of vaatwasser en heeft u onthardingszout nodig? Koop dan nu uw zout bij uw lokale doe-het-zelf-zaak of agrarisch bedrijf, zoals H. Van Namen BV. Bij laatstgenoemde heeft u al een zak van 10 kilogram regeneratiezout voor slechts € 3,10 en heeft u de keuze uit bekende merken, zoals Broxo zout en Salina.

https://www.vannamen.nl/