Jug Theo
Image default
Woningen

Waterbestendige vloeren

Heeft u een materiaal nodig dat waterbestendig is?

5 belangrijkste vloeropties op de markt die water- en schimmelbestendig zijn, niet bezwijken voor knikken en ideaal zijn voor alle weersomstandigheden vanwege hun gebrek aan uitzetten en krimpen.

Tegels

Een van de meest populaire bekende waterbestendige vloeren zijn tegels. Tegel is een ongelooflijk duurzaam materiaal. Er zijn talloze keuzes in kleur, vorm en variatie. U kunt veel verschillende installatiepatronen kiezen voor een meer op maat gemaakte vloer (dwz: speciale ontwerpen en op maat gemaakte inlays en randen, visgraat leggen, op maat gemaakte hangers, enz.) Tegelplanken die eruitzien als getextureerd hardhout is tegenwoordig een steeds groeiende trend. Als de tegels in uw hele huis correct zijn geïnstalleerd, gaan ze jarenlang mee.

Betonnen vloer

Een betonnen vloer is een andere goede optie. Het polijsten van uw bestaande kelderbetonvloer is een coole nieuwe trend. Het kan je echt iets unieks opleveren! Het is absoluut bestand tegen de test van water en vocht. Er is zeker voorbereidend werk nodig voordat het polijsten wordt gedaan, en het is gedetailleerd maar enorm noodzakelijk. Betonnen vloeren zijn cool en trendy met verschillende kleuropties en zelfs patronen en ontwerpopties die je kunt maken of waaruit je kunt kiezen, zo is een industrieel interieur met deze soort vloer te realiseren. Het beste is dat het blijft zitten tot je er genoeg van krijgt om ernaar te kijken!

Epoxy vloer

Een van de sterkste en meest duurzame afwerkingen die er zijn! Dit is een coating die over uw cementondervloer gaat. Epoxy is de combinatie van twee verschillende materialen; een hars en een verharder. Wanneer ze worden gemengd, ontstaat er een vloeibare vorm van een ongelooflijk duurzaam plasticachtig materiaal. Epoxy hecht bijna onverwoestbaar aan het substraat (wat er ook onder zit). Epoxy is er in verschillende kleuren en stijlen. We hebben zelfs metallic epoxy gedaan!! Het resultaat dat je krijgt met een epoxycoating is een stevige, strakke en naadloos mooie vloer!

Coretec

Dit materiaal duikt de laatste tijd overal op, en terecht. Het is water- en schimmelbestendig, wordt geleverd met een hele reeks kleuren, texturen en maten, en het beste van alles is dat het veel zachter aan uw voeten is dan tegels of beton. Het heeft zijn eigen, ingebouwde kurken onderlaag, dus het is in één stap geïnstalleerd, in tegenstelling tot andere zwevende vloersystemen. Dit is ook een geweldig idee voor je huis als je de look van een houten plank wilt, maar een materiaal dat logischer is als het om vocht gaat. Dit materiaal heeft zeker een warmere look en feel dan de eerder genoemde opties.

Vinyl

Met alle nieuwe looks, en zelfs texturen, die luxe vinyl tegenwoordig binnenkomt, is er geen twijfel mogelijk dat je iets kunt vinden dat voldoet aan wat je voor ogen had voor je poolhouse! Echt, luxe vinyl heeft een lange weg afgelegd. Er is alles, van trendy grijstinten tot handgeschraapte texturen en zelfs teruggewonnen houtachtige planken! Voor welke look je ook gaat, er is waarschijnlijk een luxe vinyl die het heeft! Luxe vinyl kan u de uitstraling van hardhout geven, met de duurzaamheid van vinyl. Het is echt een geweldig product. Behalve dat het een geweldige waterbestendige vloerbedekking is, ziet het er ook echt uit en voelt het ook echt (tot op zekere hoogte natuurlijk).

De nieuwe technologiefabrikanten die tegenwoordig worden gebruikt, voegen textuur toe aan de planken, zodat het aanvoelt als houtnerf, vergelijkbaar met de hoogwaardige handgeschraapte techniek die wordt gebruikt op massief hardhout. We krijgen veel positieve feedback van onze klanten die voor luxe vinyl hebben gekozen. Het is een materiaal dat logisch is en de hele dynamiek van elke ruimte echt kan veranderen. Het is een geweldige keuze voor uw huis; niet zo glad als tegels en epoxycoating, en ook wat zachter aan de voeten.

 

https://vloerenbaas.nl