Jug Theo
Image default
Woningen

Hypotheek en rentetarieven: hoe u geld kunt besparen op uw hypotheek?

Altijd al geld willen besparen op uw hypotheek? Wist je dat er verschillende manieren zijn waarop je dit kunt doen? Het begint allemaal met inzicht in hoe de rente werkt en welke invloed deze heeft op uw betalingen, maar het houdt ook in dat u ervoor zorgt dat u de best mogelijke rente krijgt en dat u goede beslissingen neemt tijdens het aankoop- of herfinancieringsproces van uw huis. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u geld kunt besparen op uw hypotheek.

Stap 1: Budget voor uw huis

Voordat u zelfs maar kunt nadenken over het kopen van een huis, is de eerste stap uitzoeken hoeveel huis u zich kunt veroorloven. Om dat te doen, is het eerste dat u moet doen een budget. Schrijf al uw maandelijkse uitgaven op, zoals huur, eten, vervoer en andere rekeningen die elke maand binnenkomen. Tel dan het totaalbedrag van al die uitgaven per maand bij elkaar op. Zo krijgt u een idee van hoeveel u per maand aan uw hypotheek kunt besteden.

Stap 2: Kies een bestaande of nieuwe woning

Het kiezen van een huis is een van de grootste beslissingen die je kunt nemen. Deze beslissing heeft invloed op waar je woont, hoeveel ruimte je hebt, in welke buurt je bent, wie je buren zijn, hoeveel geluidsoverlast er is, hoe misdaadcijfers in het gebied zijn en nog veel meer.
Het is belangrijk om niet alleen een locatie te kiezen die in de buurt van het werk of familieleden is. Je moet ook rekening houden met zaken als of er scholen in de buurt zijn voor kinderen (of voor toekomstige kinderen), hoe ver dingen zoals supermarkten, benzinestations of ziekenhuizen van het huis zijn.
Als er iets is dat een beslissende factor kan zijn bij de aankoop van een huis (bijvoorbeeld als u huisdieren heeft), zorg er dan voor dat dit een belangrijk criterium is bij het zoeken naar huizen.

Stap 3: Vooraf goedgekeurd worden

De laatste stap in het proces van het kopen van een huis is vooraf goedgekeurd worden voor een lening. Dit betekent dat u aan alle noodzakelijke criteria hebt voldaan, zoals kredietscore, aanbetaling, enz., om in aanmerking te komen voor een bepaald leenbedrag. Zodra u vooraf bent goedgekeurd, kunt u advertenties bekijken met een idee van de grootte van het huis en de prijsklasse die het beste bij uw financiën passen.
Voor degenen die nog steeds proberen te beslissen of ze in dit klimaat al dan niet willen kopen (of dat ze een lening nodig hebben), is het belangrijk om te begrijpen hoe rentetarieven werken. Het tarief wordt berekend door de prime rate (die wordt vastgesteld door de Federal Reserve) te nemen plus een extra percentage op basis van de kredietwaardigheid.

Stap 4: Vergelijk vast versus variabel

Wanneer u kiest tussen een lening met vaste rente of een lening met variabele rente, is het belangrijk om te onthouden dat de tarieven altijd veranderen. Ga je voor een lening met vaste rente, dan is de rente gedurende de hele looptijd van de lening hetzelfde. Een lening met variabele rente is anders omdat de rente gedurende de looptijd van de lening verandert. Soms dalen de tarieven, wat goed kan zijn voor kredietnemers, maar er is ook een risico, want als ze stijgen, wordt het duurder om af te betalen.
Als u denkt dat de tarieven in de toekomst kunnen stijgen (zoals tijdens een economische neergang), dan kan het zinvol zijn om een ​​hypotheek met vaste rente af te sluiten, want zelfs als ze stijgen, zullen ze niet veel veranderen omdat ze ‘ opnieuw op zijn plaats vergrendeld.

Stap 5: Kies de juiste lengte

U mag alleen een contract ondertekenen voor de tijd dat u van plan bent in uw huis te wonen. Dit zal uw maandelijkse betalingen verlagen, maar het zal ook de herfinanciering bemoeilijken omdat de tarieven hoger zijn naarmate u korter een hypotheek heeft.

Als u van plan bent binnen vijf jaar te verhuizen, overweeg dan om een ​​lening met variabele rente te nemen die zich aanpast aan de marktomstandigheden, zodat u hiervan kunt profiteren als de rente stijgt.
Houd er rekening mee dat er vooraf kosten zijn verbonden aan het betalen van punten die al dan niet de moeite waard zijn, afhankelijk van hoe lang u blijft. Punten komen neer op 0,5% van het geleende bedrag, dus ze zijn veel duurder voor grotere leningen.

 

Hypotheken van Frits