Jug Theo
Image default
Woning en Tuin

Opbergruimte, wat wil je nog meer?

Kun je wel wat extra opslagruimte gebruiken? En is er nog een leeg stukje grond in je tuin die wel wat opvulling kan gebruiken? Dan is het bouwen van een schuur nog niet zo’n slecht idee. Vele denken dat het een doorn in het oog is in je prachtige tuin, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. 

Het bouwen van een schuur

Een schuur is erg handig om te hebben, zeker wanneer je genoeg ruimte hebt in je tuin is het een must-have. Je kunt er je tuingereedschap in kwijt, de kussens van je loungeset en het buitenspeelgoed van je kinderen. Daarnaast kun je een schuur ook gebruiken voor het uitvoeren van je hobby of om erin te klussen. 

Je kunt een schuur zelf bouwen of je kiest ervoor om een schuur te kopen. Kies je voor het zelf maken van een schuur, dan is goede voorbereiding het halve werk. Het bouwen van een houten schuur is goed te doen, kies je voor het metselen van een schuur dan heeft dit wel wat meer voeten in aarde. We adviseren dan ook om vooraf advies in te winnen bij een specialist. 

Zelf een houten schuur bouwen

Ga je aan de slag met het bouwen van een houten schuur, dan is het verstandig om allereerst een schets te maken van het type schuur dat je wilt bouwen. Hou hierbij rekening met dat wat je erin wilt doen, hoeveel ruimte er beschikbaar is, welk type dak je wilt en welke houtsoort je wil gaan gebruiken. 

Een nauwkeurige bouwtekening, inclusief constructietekening is vervolgens een vereiste. Is dat allemaal op orde en heb je al je materialen compleet? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Het kopen van een schuur

Schuren zijn te koop in alle maten, vormen en materialen.  Er zijn standaard schuren te koop bij de bouwmarkt om de hoek, maar je kunt ook kiezen voor een op maat gemaakte prefab schuur. Met een op maat gemaakte prefab schuur bepaal je zelf de grootte, indeling en uitstraling van de schuur. De schuur wordt vervolgens in de fabriek volledig geproduceerd en op locatie in elkaar gezet. Dit zorgt voor een korte doorlooptijd. Maar ook in dit geval is een goede voorbereiding essentieel. 

De wensen en eisen moeten bekend zijn bij de producent en jij als klant zijnde moet er 100% zeker van zijn dat dat is hoe je het wilt, want eenmaal geproduceerd is het lastig nog wijzigingen aan te brengen. 

Of je nu uiteindelijk zelf een schuur gaat bouwen of dat je een schuur gaat kopen, denk goed na over je wensen en eisen lijstje. Vraag verschillende prijzen op, bekijk verschillende materialen en indelingen en zorg er voor dat de schuur perfect is voor dát wat jij ermee wilt gaan doen. 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/schuren/