Jug Theo
Image default
Financieel

4 vragen die u moet stellen voordat u een lening ondertekend

De antwoorden kunnen het verschil maken of u wel of niet ja zegt.

Als u een lening ondertekent , je neemt een enorme financiële verantwoordelijkheid op je. Natuurlijk wordt verondersteld dat de primaire lener de persoon is die de lening afbetaalt – maar u belooft de schuldeiser dat u verantwoordelijk bent als hij dat niet doet. Als de lener te laat is met betalen of als hij in gebreke blijft, wordt uw tegoed beschadigd en zullen crediteuren proberen het geld van u te innen.

Er zijn enkele omstandigheden waarin u ondanks de risico’s kunt besluiten ja te zeggen tegen medeondertekening . Maar als u overweegt om de aansprakelijkheid voor de lening van iemand anders te delen, stel dan eerst deze vragen. Voor meer tips verwijzen naar https://minilening-zonder-bkr.nl/

1. Waarom moet je lenen?

Het lijkt misschien opdringerig om iemand te vragen waarom ze het geld nodig hebben. Maar als u hen een lening gaat garanderen door mede te ondertekenen, verdient u het te weten waarom ze u vragen dit grote risico te nemen.

Hun redenen om te lenen kunnen u ook helpen beslissen of u wilt u uw credit score en geld op het spel zetten om hen te helpen. Er is tenslotte een groot verschil tussen medeondertekenen voor een persoonlijke lening voor uw kind zodat ze een vruchtbaarheidsbehandeling kunnen krijgen of een carrièreswitch kunnen nastreven — en medeondertekenen voor een vriend zodat ze een grote vakantie kunnen betalen.

2. Wat is uw plan om de lening terug te betalen?

Wanneer u medeondertekent, moet u erop kunnen vertrouwen dat de primaire lener de lening volledig zal terugbetalen – anders komt u vast te zitten met de rekening. Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat hun plan is om aan het geld te komen.

Als ze al een goede baan hebben met een stabiel inkomen en ruimte in hun budget voor schuldbetaling, is er een zeer grote kans dat ze op tijd en volledig betalen. Aan de andere kant, als ze slechts een vaag doel hebben om een betere baan te krijgen na het lenen, maar geen concreet idee hebben van hoe ze dat zullen doen, moet je misschien voorzichtig te werk gaan.

3. Hoe gaat u betalen als uw inkomen daalt?

Helaas is er voor de meeste mensen altijd een risico dat een vermindering van het aantal uren of een baanverlies een daling van hun inkomen kan veroorzaken. U moet weten wat de plannen van de primaire lener zijn als dat gebeurt. Om alle risico’s in kaart te brengen verwijzen wij je door naar https://leningmetbkr.com/ hier staan verschillende risico’s opgesomd. 

Als ze een noodfonds hebben opgezet of het salaris van een echtgenoot waar ze tijdelijk op kunnen vertrouwen, kunnen ze de lening waarschijnlijk nog terugbetalen als die er is. eventuele hobbels in de weg. En dat betekent waarschijnlijk minder risico voor u.

4. Wanneer wordt de schuld volledig afbetaald?

Hoe langer de aflossingstermijn van de lening is, hoe groter de last van medeondertekening wordt. Daar zijn twee redenen voor.

Ten eerste is er een grotere kans op terugbetalingsproblemen over een zeer lange periode dan over een korte. Immers, als het 10 jaar duurt om de schuld terug te betalen, is er veel meer tijd voor ziekte, baanverlies of andere onvoorziene gebeurtenissen die opduiken en problemen veroorzaken dan wanneer de terugbetaling van de lening slechts twee jaar duurt.

Ten tweede, de hele tijd dat u medeondertekent, verschijnt de schuld op uw kredietrapport. Dat betekent dat uw eigen vermogen om te lenen kan worden beïnvloed als uw verhouding tussen schuld en inkomen te hoog is, zelfs als alles goed gaat en de betalingen op tijd worden gedaan.

Als de primaire lener een goede reden heeft om de lening af te sluiten, je zeker bent van hun vermogen om te betalen, en de schuld zal in korte tijd worden afbetaald, dan kun je besluiten ja te zeggen tegen medeondertekening. Onthoud dat u, zelfs in de beste omstandigheden, nog steeds een groot risico neemt — dus zorg ervoor dat als de persoon die u medeondertekent voor het in gebreke blijven van de lening, dit geen financiële verwoesting voor u zal zijn.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/200-euro-lenen-snel/