Jug Theo
Image default
Financieel

Persoonlijke lening herfinancieren? Wat houdt het in?

Er zijn momenten waarop u dringend een financiële buffer nodig heeft om aan sommige van uw persoonlijke behoeften te voldoen. Op zulke momenten is de natuurlijke drang om te kiezen voor persoonlijke leningen bij een bank of financiële instelling aanwezig, veilig gebruik maken van creditcard is ook niet meer het geval. In tijden van crisis en nood kan de rente van dergelijke leningen hoger zijn, maar vanwege de grote behoefte aan financiën sluit je die persoonlijke lening af. 

Wanneer u zich realiseert dat aflossen door de hoge rente lastig wordt, wilt u de rentelasten verlagen en uw EMI’s verlagen. U bent op zoek naar betere rentetarieven die passen bij uw huidige budget en meer tijd om uw schuld af te betalen, en dit is wanneer het herfinancieren van uw persoonlijke lening voordelig en gemakkelijk voor uw budget kan zijn. Laten we in detail begrijpen wat het herfinancieren van een persoonlijke lening is en hoe u een persoonlijke lening kunt herfinancieren?

Wat is het herfinancieren van een persoonlijke lening?

Het herfinancieren van een persoonlijke lening houdt in dat u een nieuwe lening aangaat en dat geld gebruiken om een of meer bestaande/uitstaande leningen af te lossen. Hoewel herfinanciering een optie is die een individu kan kiezen, is het zeer voordelig om lagere rentetarieven te krijgen of hun terugbetalingsbedrag te verlagen. Andere optie is een debiteurenfinanciering echter vragen mensen zich af: waar kun je debiteurenfinanciering afsluiten?

Het kan ook nuttig zijn voor mensen om hun maandelijkse aflossing te verlagen door de looptijd van de lening te verlengen. Kortom, herfinanciering van persoonlijke leningen helpt u geld te besparen met lagere rentetarieven, betere voorwaarden voor leningovereenkomsten, lagere kosten en meer tijd om uw schuld af te lossen.

Leners herfinancieren hun leningen ook zodat ze ze sneller kunnen aflossen – dat wil zeggen, u kunt uw persoonlijke lening herfinancieren om de looptijd van de lening te verkorten, zodat u op de lange termijn kunt sparen voor de rente. De belangrijkste reden waarom leners herfinancieren, is om een meer betaalbare lening te krijgen volgens hun budget en terugbetalingsmogelijkheden of om de bestaande lening structuur aan te passen aan hun behoeften en budget. Terwijl u ervoor kiest om uw persoonlijke lening te herfinancieren, zal de nieuwe bank/kredietverstrekker de lening overnemen van uw bestaande kredietverstrekker, en zal daarom alle toekomstige EMI’s aan de nieuwe kredietverstrekker moeten betalen.

Wanneer moet u dat doen. Kiezen voor herfinanciering van persoonlijke leningen?

 • Wanneer een geldschieter aantrekkelijke rentetarieven biedt

Als een geldschieter een lagere rente aanbiedt , is uw persoonlijke lening oversluiten een goed idee. Als u in de bestaande structuur een hogere rente moet betalen, is het goed om te profiteren van een beter aanbod. Het zou betekenen dat u elke maand lagere EMI’s moet betalen

 • Als u een betere kredietscore heeft

Uitleners bieden periodiek betere aanbiedingen en aantrekkelijke deals over verwerkingskosten en rentetarieven, en dit wordt vaak gedaan wanneer uw credit score er goed uit begint te zien. Stel dat uw CIBIL-score in de loop van de tijd is verbeterd sinds uw laatste leningaanvraag. In dat geval kunt u geweldige deals krijgen voor directe persoonlijke leningen, en u kunt die aanbieding grijpen door uw bestaande persoonlijke lening te herfinancieren op basis van een verbeterde kredietscore.

 • Wanneer u wilt Vermijd een ballonbetaling

Een ballonbetaling is de forfaitaire betaling die is gekoppeld aan een lening of hypotheek, en dit wordt meestal gedaan tegen het einde van de uitleentermijn en is hoger dan wat u elke maand betaalt. Sommige persoonlijke leningen gaan gepaard met de ballonbetaling. Als u het niet kunt leveren en deze betaling wilt vermijden, kunt u een herfinancieringsoptie kiezen die niet aan deze voorwaarden voldoet.

 • Als uw inkomen is gestegen en u wilt betalen Leningen sneller aflossen

Als uw inkomen aanzienlijk is gestegen en u uw leningen sneller wilt aflossen, is het verstandig om te kiezen voor herfinanciering van leningen om de looptijd van uw lening te verkorten. een goed idee. Aangezien u zich grote maandelijkse betalingen kunt veroorloven, kunt u de looptijd verkorten door deze lening te herfinancieren, waardoor uw totale rentelasten worden bespaard.

 • Uw inkomen is verminderd en u wilt verlengen De leentermijn

Als u zich in een situatie bevond waarin u uw baan bent kwijtgeraakt of een loonsverlaging heeft gekregen, wilt u misschien de leentermijn verlengen om uw maandelijkse aflossing te verlagen naar de lening. In dergelijke gevallen kunt u uw huidige lening herfinancieren voor een langere aflossingstermijn.

 • Wanneer u uw variabele rente wilt wijzigen

< p>Als u een variabel jaarlijks percentage (JKP) heeft op een persoonlijke lening, is het niet eenvoudig om uw maandelijkse aflossingen op een geplande manier te doen. Het kan ook zijn dat u in bepaalde maanden meer uitgeeft. Als u ervoor kiest om uw bestaande persoonlijke lening te herfinancieren, kunt u het variabele tarief wijzigen in een vast tarief om elke maand en gedurende de looptijd van de lening een vast bedrag te betalen als aflossing.

 • Wanneer u Medeaanvrager wijzigen of verwijderen uit de lening

Als u uw huidige persoonlijke lening oversluit, krijgt u een nieuwe set voorwaarden in de leningsovereenkomst en krijgt u in staat zijn om een mede-aanvrager te verwijderen of toe te voegen aan uw leningsaccount.

Controleer ook: Hoe krijg ik een persoonlijke lening? – Een complete gids

Stappen om uw persoonlijke lening te herfinancieren

 • Begrijp de voorwaarden

Begrijp en vergelijk de tarieven en voorwaarden van de nieuwe lening tussen verschillende kredietverstrekkers en vergelijk hun tijden ook met uw bestaande lening. Zorg ervoor dat u de details kent van eventuele boetes voor vervroegde aflossing met de huidige lening. Het zou helpen als je de Lagere rentetarieven en flexibele opties goed zou bestuderen en een kosten-batenanalyse zou maken. Het is van cruciaal belang om naar de kleine lettertjes te kijken, omdat er verborgen kosten en toepassingskosten kunnen zijn. Begrijp ook of de bestaande geldschieter de lening kan herfinancieren door flexibele voorwaarden aan te bieden.

 • Controleer uw kredietscore

Controleer uw kredietwaardigheid kredietscore is cruciaal bij het afsluiten van een lening om uw bestaande persoonlijke lening te herfinancieren. Een hogere score geeft u een betere rente van de kredietverstrekker. De ideale score kan per kredietverstrekker verschillen, maar alles boven de 650 is hoogstwaarschijnlijk ideaal voor herfinancieringsopties. Hoe hoger deze score, hoe beter het is om een lening af te sluiten met een lage rente. Zorg ervoor dat u als lener blijft werken aan het verbeteren van deze score.

Controleer ook: 7 mythes over kredietscorerapporten die moeten worden gewist

 • Bepaal de exacte Bedrag van de lening

Een belangrijke stap is om het exacte bedrag te begrijpen dat nodig is om uw bestaande lening te herfinancieren die past bij uw budget, rentepercentage, looptijd en meer. U betaalt een bestaande lening af met een nieuwe lening op basis van voorwaarden die uw budget gemakkelijk maken, dus het is van cruciaal belang om dit bedrag vast te stellen nadat u de tarieven en voorwaarden van de kredietverstrekkers hebt vergeleken.

 • De lening aanvragen

Zodra u de kredietverstrekker hebt geselecteerd op basis van uw vereisten, is de volgende stap het invullen van de vereiste formulieren en het verstrekken van alle gevraagde documenten door de bank. Alle documenten met betrekking tot uw inkomen, belastingaangiften en de bestaande lening moeten worden aangeleverd. Zodra deze procedure is voltooid, wacht u een paar dagen totdat het geld is goedgekeurd en bijgeschreven.

 • De oorspronkelijke lening afwikkelen

 • Zodra het nieuwe geleende bedrag is bijgeschreven, kunt u het gebruiken om uw bestaande lening af te lossen. Zorg ervoor dat u dit account zonder vertragingen en boetes sluit. Ontvang een schriftelijke bevestiging dat deze lening is afgesloten.

  • Begin met het afbetalen van de nieuwe lening

Zodra u uw oorspronkelijke lening heeft afgesloten , kunt u zich concentreren op de nieuwe aflossing van de lening. Zorg ervoor dat u deze lening terugbetaalt op basis van de nieuwe voorwaarden met betrekking tot leentermijn, rentepercentage, enz. Verzuim deze betaling niet, omdat dit een slechte invloed heeft op de kredietscore, en bovendien zal regelmatige terugbetaling van de nieuwe lening uw kredietscore verbeteren en geschiedenis.

 

Soorten herfinanciering

 • Herfinanciering op basis van rente en termijn: Het doel van deze herfinanciering is om op lange termijn geld te besparen. Bij herfinanciering krijgt u een lagere maandelijkse betaling of minder algemene rente. Dit is te wijten aan een lagere rente of een kortere looptijd van de lening.

 • Cash-out herfinancieringen: Bij cash-out herfinanciering dient een actief zoals een huis als onderpand. Naarmate de waarde van dit onderpand stijgt, wordt het eigen vermogen van het actief ingetrokken en omgeruild voor een hoger bedrag. In plaats van het actief te verkopen, krijgt u een hogere waarde door een lening aan te gaan.

 • Cash-in herfinanciert: Dit is het tegenovergestelde van cash-out herfinanciering. Bij herfinanciering met contant geld krijgt de lener contant geld om de lening te vereffenen om het geleende saldo af te betalen en het bedrag dat verschuldigd is aan de kredietverstrekkende instelling te verlagen.

Voor- en nadelen van het herfinancieren van een persoonlijke lening

Pros

 • Lagere rente

Een lagere rente is het grootste voordeel van het herfinancieren van een persoonlijke lening. Stel dat uw huidige geldverstrekker een hoge rente heeft. In dat geval is herfinanciering een uitstekende optie om de totale rente te verlagen, en dit zal ook de EMI’s in hoge mate verlagen.

Controleer ook: Laatste persoonlijke rentetarieven van banken en NBFC’s

 • U kunt de leentermijn aanpassen.

De looptijd van de lening kan worden aangepast op basis van uw inkomen en aflossingscapaciteit op dat moment . Als de terugbetaling uw financiën belast, kunt u voor een langere looptijd gaan wanneer u uw lening herfinanciert, en als uw inkomen is gestegen, kunt u de geherfinancierde lening gebruiken om de leentermijn te verkorten en snel af te sluiten.

 • Overschakelen van variabele naar vaste rente

Als u uw bestaande lening herfinanciert, kunt u de aflossingsstructuur wijzigen van een variabele naar een vaste rente en geef elke maand een vast bedrag in plaats van het variabele bedrag dat u betaalde voor uw oorspronkelijke lening.

 • Lagere APR

U mogelijk een lager jaarlijks percentage (JKP) op de geherfinancierde lening krijgen als uw krediet of inkomen is verbeterd.

Nadelen

 • Mogelijk moet u een vooruitbetaling doen boete op uw bestaande lening.

 • Herfinanciering van leningen kan van invloed zijn op uw kredietscore als kredietverstrekkers een hard kredietonderzoek doen.

 • Het afsluiten van een herfinancieringslening kan leiden tot opstart- of aanvraagkosten van de nieuwe geldschieter. Alle initiële kosten moeten in rekening worden gebracht voordat u uw bestaande persoonlijke lening herfinanciert.

 

https://spaarbuidel.nl/creditcard/