Jug Theo
Image default
Entertainment

Artiesten die groot zijn geworden door een talentenshow

Waarschijnlijk heb je het wel eens gekeken of over gehoord maar voor velen is het meer dan alleen vermaak en amusement. Het gaat hier natuurlijk over talentenjacht shows. Misschien ken je sommige artiesten die vandaag de dag groot zijn die ooit zijn begonnen in een show, maar wellicht wist je van de volgende nationale en internationale artiesten niet dat zij ooit bij een talentenshow zijn begonnen. Deze kickstart is voor hun het begin geweest waardoor zij zich nu een bekende artiest kunnen noemen.

Waylon

Je vergeet het bijna, maar Waylon dankt zijn carrière ook aan talentenjachten. In 2008 wist hij de jury van Hollands Got Talent te verdoezelen met de cover van James Brown. Jurylid Henkjan Smits zei: “Als je op het podium staat, is dit het mooiste vak wat er is.” Sindsdien heeft Waylon verschillende albums uitgebracht, twee keer Nederland vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival en is een van de coaches bij The Voice Of Holland.

Marco Borsato

De meeste dromen zijn bedrog, maar Marco’s droom kwam in 1990 uit. De zanger deed mee aan de Soundmixshow en won! Muziek is een begrip in Nederland. Na vijftien jaar keerde Marco in 2019 terug op het podium van De Kuip. Alle vijf concerten waren uitverkocht.

Justin Timberlake

De kleine Justin was pas 11 jaar oud toen hij deelnam aan het “sterrenjacht” -evenement. Hij droeg een cowboyhoed en fascineerde het publiek. Van 1993 tot 1994 trad de toen 12-jarige Justin toe tot de Mickey Mouse Club en vanaf zijn 14e vormde hij met 4 andere mensen de NSYNC-band. Sinds 2001 concentreert de zanger zich op zijn persoonlijke carrière en won hij hits met “Cry me a River” en “Can’t Stop This Feeling”.

Nielson

In 2012 deed Nielson mee aan de wedstrijd voor de beste zanger en songwriter van Nederland. Hoewel de zanger geen plaats in de finale wist te bemachtigen (Douwe Bob won), verkreeg hij een groot succes met “Beauty and the Brain”. Dit is het begin van een succesvolle carrière. De zangeres scoorde in 2019 de hoogste score met ‘IJskoud’, een van de meest succesvolle Nederlandse popsongs aller tijden.

Beyonce

Van kinds af aan heeft Beyoncé deelgenomen aan talentenjachten, waaronder Star Search (1993). Hoewel ze geen talentenjacht won, tekende ze toch een contract bij “Destiny’s Childs” en Sony. Afgezien van enkele line-upwijzigingen, was de meidenband een hete machine totdat in 2015 werd aangekondigd dat ze uit elkaar zouden gaan. Beyoncé bleef solo spelen en is sindsdien een van de meest succesvolle zangeressen geworden.