Jug Theo
Image default
Industrie

Breng KLIC in kaart via de app

Wat als je een compleet overzicht hebt over leidingen en kabels onder de grond waar je wilt gaan graven? Dat kan. Via de KLIC app zie je in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met je project. Het is dan ook verplicht om een KLIC-melding te maken. Als bouwbedrijf kan het veel zijn om al deze meldingen bij te houden. Via de app kun je gemakkelijk een klic kaart zien, waarin je duidelijk krijgt waar alle leidingen en kabels zich bevinden. Tegenwoordig is het overigens ook verplicht om op locatie een online overzicht te hebben van je meldingen, dus zo’n app is dan zeker behulpzaam. 

Voor ieder moment het juiste scherm 

Alle medewerkers moeten de juiste informatie hebben over de locatie van leidingen en kabels. Als je gaat graven, wil je wel zeker weten dat je dit op de juiste plek doet. Het is zaak om te voorkomen dat je onnodige schade aanricht. Dit zorgt niet alleen voor vertraging in je bouwproject, maar het kan ook vervelende gevolgen hebben voor de rest van de buurt. Als bedrijf is het dus zaak om je informatie goed op orde te hebben. De meldingen die je in de app ziet, kunnen op meerdere schermen weergegeven worden. Als je een werkbespreking hebt, dan wil je deze meldingen op een groot scherm hebben. Loop je door het bouwgebied heen? Dan bekijk je de gegevens gemakkelijk via de app op je telefoon. 

Welke informatie wil je? 

Het is handig om te weten dat er drie verschillende meldingen te maken zijn in de app. Zo heb je als eerst de graafmelding. Deze melding kun je maken als je daadwerkelijk gaat graven. Hierbij krijg je wat meer informatie over een gebiedsomvang van 500 x 500 meter. Wil je ruim van tevoren inzicht krijgen in de locatie van leidingen en kabels? Dan kun je een oriëntatieverzoek indienen, waarbij je inzicht krijgt in een gebiedsomvang van 2500 x 2500 meter. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is de calamiteitenmelding. Deze calamiteitenmelding zorgt ervoor dat je informatie krijgt over eventuele dreigingen van letsel of schade.  

———- 

https://misterklic.nl/