Jug Theo
Image default
Sport

Hoe werkt badminton met blacklight?

Je kent de sport badminton vast wel. Het lijkt op tennis, maar in plaats van een bal speel je met een shuttle. De sport op zich zelf is al heel erg leuk. Maar hoe kan het nog leuker worden gemaakt? Badminton met blacklight is een versie van badminton maar dan net even anders. Het wordt gespeeld in het donker. Je zou het dus eigenlijk kunnen zien als glow in the dark. De lijnen op het veld zijn gemarkeerd met tape dat oplicht in het donker. De normale lichten gaan uit en de glow in the dark lichten gaan aan. Dit geeft een meer gezellige sfeer dan normaal badmintonnen.

Hoe speel je het?

Zoals het normale badmintonnen, zo wordt glow in the dark badminton ook gespeeld. Er zijn dus geen andere regels. Er zijn wel een aantal dingen die anders zijn. Ten eerste zijn natuurlijk de lijnen al gemarkeerd. Zo weet je waar het veld is. In het donker moet je ook andere dingen laten oplichten. Zoals de shuttle en de rackets. Verder is het ook leuk om reflecterende kleding aan te hebben. Dit kun je doen door bijvoorbeeld witte of felle kleuren aan te trekken. Veiligheidsvesten zijn ook een goed voorbeeld. Die hebben namelijk ook een reflecterende kleur en zijn over het algemeen niet duur.

Een activiteit voor iedereen

Een groot voordeel aan badmintonnen met blacklight, is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Jong en oud kunnen beide plezier hebben met deze activiteit. Zijn er veel jonge en korte deelnemers aanwezig, dan kun je een veld oprichten met een net dat lager staat en bij de oudere en lange deelnemers vice versa. Ook zal deze sport aantrekkelijk zijn voor zowel jongens als voor meisjes. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen doen tijdens een kinderfeestje of als een leuke laatste gymles. Het stopt maar niet met de mogelijkheden die je hebt. Glow in the dark sporten zijn altijd leuk en kennen geen grenzen. 

https://www.huureenpop.nl/content/index/glow_in_the_dark_badminton