Jug Theo
Sport

Snel weer hersteld na je training met een recovery shake

Als je gaat trainen of een sportwedstrijd moet spelen dan kun je na afloop een recovery shake nemen om te herstellen. Je spieren hebben een flinke inspanning geleverd en daardoor gaat spierweefsel verloren. Geen nood, je lichaam herstelt je spieren weer. Maar daar kan je lijf best wat hulp bij gebruiken. Door na een fysieke inspanning de juiste voedingsmiddelen te nemen ondersteun je het herstel van je spieren en heb je daags na de training of de wedstrijd geen extra spierpijn. Een goede sportdrank is dan ook dé basis voor na het sporten. Personal trainers raden dit ook vaak aan als ze iemand begeleiden bij het opbouwen van conditie of bij het op peil brengen van het gewicht.

Welke stoffen heeft je lichaam nodig na inspanning?

Na een forse inspanning heeft je lichaam behoefte aan koolhydraten. Die kun je nemen door een reep chocolade te eten, maar dat is natuurlijk niet zo gezond. Je kunt dan beter een recovery shake klaarmaken. Veel van dit soort shakes koop je in poedervorm en moet je vervolgens aanlengen met water. Maar de recovery shake van S2 Sportvoeding is anders. Deze maak je namelijk aan met melk. Als je een koemelkallergie hebt is dat geen probleem, want het kan ook met sojamelk of andere plantaardige melk. Daarnaast is het ook nog eens een lekker drankje wat dorstlessend en verkwikkend is.

Lever betere prestaties met een uitgebalanceerd dieet

Als je aan topsport doet of als je regelmatig grote inspanningen moet leveren, is het belangrijk om goed voor je spieren te zorgen. Houd ze in conditie met een goede recovery shake na iedere wedstrijd of training Hierdoor geef je je spieren de mogelijkheid om optimaal te herstellen. Als je traint is het ook belangrijk om af te wisselen, train iedere dag een andere spiergroep, zodat je spieren nog meer de tijd krijgen om te herstellen en daardoor extra spierweefsel aan te maken.

https://www.s2sportvoeding.nl/