Jug Theo
Tuin en buitenleven

Een mooie tuin zonder onderhoud

Kunstgras aanleggen Hengelo in de tuin; sommige mensen vinden het heerlijk, anderen moeten er niet aan denken Hieronder staan de voordelen en de nadelen van het kunstgras aanleggen Hengelo.

De voordelen van kunstgras aanleggen Hengelo

Het kunstgras aanleggen Hengelo heeft meerdere voordelen. Zo blijft het grastapijt altijd mooi, ook wanneer het lange tijd droog of juist nat is. Het kost tijdens een droge periode daardoor geen kostbaar (drink)water. Je hebt geen last van hooikoorts of allergie. De grasmat bevat immers geen pollen. Ook op kleigrond heb je zonder veel moeite een mooi ‘gazon’. Daarnaast hoef je kunstgras niet te maaien, te bemesten en te verticuteren. Dit scheelt je dus veel werk (en gereedschap). Je hoeft het alleen maar aan te leggen. En af en toe te borstelen met een bezem. Maar kunstgras aanleggen Hengelo heeft ook nadelen

Waarom geen kunstgras

Zo is een van de nadelen dat het duurder is in aanschaf en aanleg dan een gewoon gazon. Graszaad of graszoden zijn een stuk goedkoper. Ook belast kunstgras het milieu meer dan echt gras. Zo kun je bij kunstgras in de schaduw kun je nog steeds last hebben van algen en mos. En ook onkruid kan door de grasmat groeien. Ook kun je kunstgras platlopen en voelt niet lekker aan je voeten. Maar dit is ook afhankelijk van het soort en de kwaliteit.

Wateroverlast

Er wordt vaak gedacht dat kunstgras aanleggen Hengelo voor wateroverlast kan zorgen; dit is niet terecht. Uiteraard is het afhankelijk van het soort kunstgras, maar in principe laat de mat voldoende water door. Wanneer de ondergrond niet goed is, kunnen er wel plassen ontstaan op de grasmat. Heb je last van veel wateroverlast in de tuin, zorg dan eerst voor een goede drainage. Kunstgras aanleggen Hengelo kan dus voor en nadelen hebben.