Jug Theo
Sport

Tegen betere squashers spelen | www.qss-squash.nl

De tweemuurslag is een schot dat unieker is voor racquetball. Het is een beetje als een offensief opscheppen, met de bal tegen de zijmuur in het tempo voordat de bal de voormuur raakt en twee keer stuiteren voor hun tegenstander.

Dit artikel is geschreven door Quality Squash Stores, een squash webshop in Nederland en België.

Andere verschillende schoten
Er is een schot in racquetball genaamd ‘Around the World’. Dit is een sterk geraakt schot dat tegen de zijmuur, dan de voormuur, dan de andere zijmuur, dan de andere zijmuur raakt voordat het naar het midden van de achtertuin stuitert. Zo’n schot is niet echt mogelijk bij squash, en zou ook zeer ineffectief zijn, omdat het vaak zou resulteren in een kill or drop met de andere speler uit positie.

Duiken V Niet-duiken
Duiken lijkt een gemeenschappelijk kenmerk te zijn van het spel van veel spelers in racquetball in een poging om moeilijke rendementen te halen.

Duiken worden zeer zelden gebruikt in squash, deels omdat het voorkomt dat spelers snel terugkomen in de T-positie.

Grip wisselen
Een groot verschil tussen squash en racquetball is dat bij racquetball een andere grip wordt gebruikt voor de forehand en backhand shots. Nadat een speler een forehand shot heeft gespeeld, wordt het racket licht in de hand gedraaid voor de backhand shot. Op deze manier is racquetball meer een soort tennis, waarbij een heel andere grip wordt gebruikt voor zowel de forehand als de backhand.

Quality Squash Stores is een online squash webshop dat squashschoenen verkoopt.

Bij squash is de situatie heel anders. Dezelfde grip wordt voor elk schot gebruikt, en dus moet een speler een grip hebben die zowel voor de backhand als de forehand zonder verandering goed werkt.

Een ander probleem is de wijsvinger. Bij squash wordt de wijsvinger van de hand die het racket vasthoudt traditioneel gescheiden van de rest van de hand. Deze vinger zorgt voor extra controle en nauwkeurigheid bij het maken van opnamen.

Bij racquetball zit de wijsvinger gewoon naast de andere vingers en wordt hij niet op deze manier gebruikt.

Brillen V Geen Brillen
Bij racquetball is het gebruik van beschermende brillen verplicht bij alle wedstrijden. Ook recreatief gebruikt de meerderheid van de spelers te allen tijde beschermende brillen.

Het gebruik van brillen is niet onbekend bij squash, maar is veel ongebruikelijker.

Brillen zijn in de meeste landen verplicht voor junioren. De meerderheid van de professionele spelers gebruikt echter geen beschermende brillen, net als de meeste recreatieve spelers.

Mogelijk is de grotere snelheid van de bal in racquetball de reden hiervoor, evenals de meer woeste aard van de schommel in die sport.

Oorsprong van Squash en Racquetball
Squash werd in 1830 in Engeland uitgevonden op de onafhankelijke Harrow School in 1830. Het ontstond uit een oudere sport die bekend stond als rackets. Leerlingen van de school ontdekten dat als ze dezelfde ballen gebruikten die ze gebruikten voor rackets, maar die doorboord waren, ze veel minder sprongen en een interessanter spel produceerden.

Ze ontdekten dat veel verschillende schoten en technieken mogelijk waren, en het spel begon te groeien in de belangstelling.

Het was ook een actiever spel, omdat de spelers niet konden wachten tot de bal tegen hen terug zou stuiteren, maar zich op een meer wendbare manier over het veld moesten bewegen.

Ze bouwden verschillende banen om het nieuwe spel op te spelen.

De sport verspreidde zich naar andere landen in het Victoriaanse tijdperk, en werd in de jaren 1880 en 1890 in zekere mate ook in andere landen gespeeld.

Racquetball is een veel nieuwere sport. Het werd uitgevonden in 1950 door Joseph Sobeck, een professionele tennis- en handbalspeler. Hij was op zoek naar een sport die gemakkelijk te leren was voor beginners, die snel en spannend was. De populariteit van de sport verspreidde zich in de komende decennia over heel Amerika en begon zich de laatste tijd ook over de wereld te verspreiden.

Populariteit in verschillende landen
De populariteit van beide sporten is verspreid over verschillende landen.

In het algemeen lijkt squash momenteel populairder te zijn dan racquetball in termen van spelers over de hele wereld, hoewel de statistieken lijken te variëren afhankelijk van wie je gelooft.

Er lijken ongeveer 20 miljoen squash-spelers over de hele wereld te zijn, waarvan ongeveer de helft racquetball speelt.

Er zijn naar schatting 3,5 miljoen racquetballers in de VS, met ongeveer een miljoen squash-spelers.

De landen waar squash het populairst is, zijn het Verenigd Koninkrijk en Egypte. Het wordt ook veel gespeeld in Frankrijk, Australië, Canada, de VS en Pakistan.

Racquetball is een iets nieuwere sport, die pas halverwege de 20e eeuw is uitgevonden, terwijl squash bijna 200 jaar oud is en dus misschien een langere tijd heeft gehad om over de hele wereld te groeien.

Administratie
Zoals je waarschijnlijk zou verwachten dat squash en racquetball door twee verschillende instanties worden toegediend. In sommige landen echter, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, houdt hetzelfde bestuursorgaan toezicht op beide organen.

Het internationale orgaan voor squash wordt de Squash Federation genoemd. De International Racquetball Federation houdt toezicht op de sport van racquetball.

Gerelateerde vragen
Wat is het verschil tussen squash en tennis? Squash en tennis verschillen op veel belangrijke punten van elkaar. Een squashbaan is afgesloten, terwijl een tennisbaan open is. Spelers gebruiken verschillende soorten rackets, waarbij tennisrackets veel zwaarder zijn. Een tennisbal is veel groter, zwaarder en vrijgeviger. Scoren, techniek en gameplay

https://www.qss-squash.nl