Jug Theo
Image default
Banen en opleidingen

Op Zoek naar een Grondige check vaststellingsovereenkomst?

Laat een grondige check van uw vaststellingsovereenkomst doen. Er worden veel mensen ontslagen deze tijd. Door de crisis zijn niet alle banen te redden. Dat is natuurlijk heel naar, vooral als het om uw eigen baan gaat. Dan wilt u liever niet dat u het bedrijf verlaat en een slechte tijd tegemoet gaat. Uw zoektocht naar nieuw werk krijgt een betere start met een goede afsluiting bij uw oude werkgever. Deze afsluiting vind vaak plaats door een soort contract, maar  het is zeker van belang dat u een check vaststellingsovereenkomst doet, voordat u deze tekent. Dat is namelijk het afsluiten van uw baan. In deze check vaststellingsovereenkomst kijkt u onder andere naar bedragen die u krijgt en redenen die genoemd worden voor het ontslag. Natuurlijk kunt u de check vaststellingsovereenkomst zelf uitvoeren, maar een professional weet waar hij of zij op moet letten, dat is natuurlijk fijn. Het is dan ook vaak dat zij uw onderhandelingspositie bij de check vaststellingsovereenkomst kunnen verbeteren. Daarnaast is het zo dat er nu zo veel mensen te gelijk ontslagen worden, dat er een standaard papiertje wordt gegeven. U kunt dit dus zeker nog personaliseren als u een check vaststellingsovereenkomst uitvoert.

Neem de tijd

Het is van belang dat u de check vaststellingsovereenkomst uitvoert voordat u tekent. Dit betekend dus dat u het mee naar huis neemt en het daar rustig door leest. Voel vooral geen druk om het meteen te tekenen. U kunt het ook nog even naar een professional doorsturen om door te laten lezen, maar houd rekening met de termijn die u met uw oud werkgever heeft afgesproken.

Verder gaan

 Nadat u alles heeft afgesloten bij uw oud werkgever is het wel van belang dat u weer door gaat met het zoeken naar werk. Ieder kwartaal worden er meer mensen ontslagen en is er dus meer concurrentie op de arbeidsmarkt.