Jug Theo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom Magento zo goed is

Magento is een super populair e-commerce platform. Het is ook vrij complex en kan voor nieuwkomers overweldigend aanvoelen. Maar laat dat je niet afschrikken! Magento 2 is eigenlijk een stuk eenvoudiger dan de vorige versie, met een kleiner aantal bestanden en mappen, maar met alle functies die je nodig hebt om online te verkopen, je merk op te bouwen en je klanten terug te laten komen voor meer. In deze blogpost leer je alles wat je moet weten over Magento 2.

Wat is Magento?

Magento is een open source eCommerce platform dat online retailers helpt hun bedrijf te laten groeien door meer producten te verkopen. Van marketing en merchandising tot klantenservice en fulfillment, Magento is een complete eCommerce oplossing die gebruikt kan worden door bedrijven van elke grootte en industrie. En omdat het open source is, is Magento volledig gratis. Hoewel de open source aard van Magento niet betekent dat jij je broncode moet delen met het publiek, betekent het wel dat de code vrij beschikbaar is om te bekijken, te bewerken en te verspreiden. Veel succesvolle bedrijven zijn gebouwd met Magento, en het wordt gebruikt door merken als Mercedes-Benz, Nike, Adidas, en nog veel meer.

Wat is er nieuw in Magento 2?

Er zijn een paar nieuwe toevoegingen aan Magento 2 die zouden moeten opvallen voor eigenaars van eCommerce winkels. De eerste daarvan is de opname van een nieuwe open source tool genaamd Apache Kafka. Dit is dezelfde tool die veel tech-giganten zoals Facebook en LinkedIn gebruiken om hun real-time feeds aan te sturen. Apache Kafka maakt het retailers gemakkelijk om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en helpt om real-time feeds soepel te laten verlopen. Een andere nieuwe toevoeging is een gloednieuw en volledig opnieuw ontworpen beheerderspaneel dat volledig mobielvriendelijk is. Met één-klik installatie, responsief design en een volledig nieuw beheerpaneel heeft Magento 2 zich gecementeerd als het meest gebruiksvriendelijke e-commerce platform dat er is. De derde en laatste toevoeging aan Magento 2 is het nieuwe en verbeterde RBAC-systeem (role-based access control). Met dit nieuwe systeem kan je eenvoudig de toegang tot bepaalde delen van het platform en bepaalde functies regelen. je kunt het ook gebruiken om aangepaste gebruikersrollen aan te maken, wat handig is als je een bedrijf hebt dat veel mensen in dienst heeft. Neem snel contact op met Vendic om een Magento 2 webshop te realiseren.

https://vendic.nl/