Jug Theo
Image default
Mode en Kleding

Hoe weet ik of mijn bh goed zit?

Hoe weet ik of mijn bh goed zit?

De juist maat bh lijkt voor veel vrouwen een stuk lastiger dan aanvankelijk gedacht. Of het nu gaat om een normale bh, sportbh of push up bh, meer dan de helft van de vrouwen heeft een bh die namelijk niet helemaal goed aansluit. Het gevaar van een bh die niet goed aansluit, is dat je last krijgt van je borsten, rug, nek of schouders. Een goede bh is daarom essentieel om gedurende de dag comfortabel te kunnen lopen en zitten. Is je bh te los, dan zal je al snel het gevoel hebben dat je borsten er uit kunnen vallen. Wanneer je bh te strak zit, dan zal dit een knellend gevoel geven, wat kan leiden tot eventueel een geïrriteerde huid. Dus wil jij weten of je bh goed zit, let dan op onderstaande zaken.

Rode huid

Heb jij het gevoel, dat je wanneer jij je normale of fantasie bh uitdoet ineens een stuk meer lucht krijgt, dan is dit één van de tekenen dat je bh te strak zit. Je moet er minimaal een vinger met gemak achter kunnen stoppen. Kun je dit niet, dan is het goed te kijken of je de sluiting iets losser kunt doen. Een andere manier om te herkennen of je bh te strak zit, is om te kijken of je huid onder de bandjes zowel over de schouders als op je rug niet rood is. Is dit niet het geval, maar heb je toch het gevoel van je bh te strak zit, dan kan het ook heel goed zijn dat de omvangsmaat prima is, maar je een cupmaat groter zal moeten hebben.

Push up bh

Wanneer je normaliter nooit een bh met push up draagt, dan kan het in het begin voelen alsof je bh een stuk strakker zit. Niet zo gek natuurlijk, aangezien je borsten door de vulling worden gelift. De ruimte in de cup is daardoor kleiner wat betekent dat je al snel het gevoel kunt hebben dat je bh te strak zit. Schroom dus niet om je bh gerust een stukje losser te doen, waardoor je ook een diepe decolleté krijgt. Het allerbelangrijkste is, dat jouw bh prettig en comfortabel zit. Een push up bh is overigens ook verkrijgbaar in een sport uitvoering. Vooral bij een sportbh grote maat is het aan te raden te kiezen voor een push up variant voor extra ondersteuning van je borsten.