Jug Theo
Image default
Mode en Kleding

Vans klassieke skateschoenen

Vans skate klassiekers zoals de Vans Authentic, de Vans Era en veel streetwear vind je in de Vans online shop op skatedeluxe. Want als het op skateschoenen aankomt, kun je niet om Vans heen. De sneakers van de gebroeders Van Doren zijn altijd legendarisch geweest en worden beschouwd als het neusje van de zalm in de scene, en dat is ook waar het topklasse Vans Skate Team voor staat. Zoals zovele grote merken is het huidige cultlabel klein begonnen, met een schoenenfabriek in Zuid-Californië. Je kunt je nieuwe Vans skateschoenen, sneakers en streetwear kopen in de Vans online shop.

In maart 1966 opende Paul van Doren “The Van Doren Rubber Company” in Anaheim, Californië, samen met zijn broer James, hun zakenpartner Serge D’Elia en Gordon Lee, een oude vriend. Het eerste model dat van de productielijn kwam was de Vans Authentic, die nu zelfs verkrijgbaar is als een Vans Pro Skate-variant met moderne features.

Het patroon met de #44 is een van de drie originele ontwerpen waarvan het ontwerp tot op de dag van vandaag nauwelijks is veranderd. Op de allereerste dag van de productie werd de canvas schoen al 12 keer verkocht. Een ongelooflijk succes voor die tijd. Dankzij de gevulkaniseerde buitenzool en de draagbare kleurencombinaties is de Vans Authentic ook vandaag de dag nog een absolute allrounder en terecht te vinden onder de Vans Classics & Vans Pro skateschoenen.