Jug Theo
Bedrijven

Keuzestress bij magneten kopen

Als je magneten gaat kopen moet je met veel verschillende dingen rekening houden. Waar ga je de magneten voor gebruiken. Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je magneten gaat kopen. Daarna bepaal je de vorm van de magneten en kijk je naar de product specificaties. Ook kijk je naar de houdkracht van de magneten die je gaat kopen. Wil je bijvoorbeeld iets aan de magneet op kunnen hangen, is het wel belangrijk dat de magneet sterk genoeg is om hetgeen wat jij ophangt vast te kunnen houden. 

Soorten magneten kopen

Je kunt verschillende magneten kopen. Zo bestaan er magneten voor op de koelkast, magneten voor aan een deur en magneten die je op een whiteboard vast maakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt een magneet kopen voor je klus. Veel vakmannen maken ook gebruik van magneten om twee elementen met elkaar te verbinden. Daar worden vaak sterke magneten gebruikt, die veel kilo’s aankunnen. Je kunt ook magneten in kleding plaatsen en misschien ga je wel magneten kopen die tegen water moeten kunnen. Gelukkig zijn er waterbestendige magneten die kunt kopen. Naast magneten zelf kun je ook andere magneetproducten kopen. Zo bestaat er bijvoorbeeld verf waar magneten ook aan vast blijven hangen. Handig wanneer je veel magneten hebt en die aan een wand wil laten kleven. 

Draagkracht magneten

Magneten kun je kopen met verschillende soorten draagkracht. Sommige magneten kunnen maar 1,5 kilo dragen, terwijl andere maar liefst 15 kilo kunnen houden. Het hangt compleet af van het doel waarvoor jij de magneten gaat gebruiken. De magneten kopen van 15 kilo geven je veel zekerheid, maar zijn ook weer een stuk prijziger dan de minder sterker magneten. Natuurlijk zijn er ook magneten te koop met een draagkracht die daar tussenin ligt. Zo is er voor iedereen mogelijkheid om mageneten te kopen voor zijn of haar eigen klus.