Jug Theo
Image default
Bedrijven

​​Voor en nadelen bij verschillende vloeren

Vloeren zijn heel erg belangrijk in je huis. Daarom is het goed om te weten wat de voor en nadelen zijn van bepaalde vloeren.

De betonvloer

Een betonvloer wordt vaak gekozen. En dit is niet voor niets. Je kunt met een betonvloer namelijk heel veel doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er kleuren aan toe te voegen zodat het goed past bij je huis. Ook is het een stuk goedkoper voor grote oppervlaktes. Dat is natuurlijk ook heel erg fijn.

Een van de nadelen is wel dat je het om de zoveel tijd moet onderhouden. Hier zit natuurlijk niet iedereen op te wachten. En ook is de kans op scheuren in de vloer bij beton een stukje groter.

De pvc vloer

Een pvc vloer heeft een groot voordeel. Deze vloer gaat langer mee dan andere soorten vloeren. Heel erg handig als je ergens voor een lange tijd gaat wonen. Ook laat het veel warmte door, waardoor je het minder snel koud krijgt. Op deze manier heb je een soort vloerverwarming.

Een nadeel van een pvc vloer is dat ze vaak een stuk duurder zijn dan normale vloeren. Dit komt omdat de materialen een stuk duurder zijn dan bij andere vloeren. Ook is het leggen van een pvc vloer een stuk moeilijker waardoor de prijs automatisch verhoogd wordt.

De troffelvloer

Het is een vrij sterke vloer, waardoor hij niet snel beschadigd zal raken. Heel erg handig als je je vloer graag voor een lange tijd wilt behouden.

Ook is het erg handig dat je op de troffelvloer niet kunt uitglijden. Dit kan bij bijna alle andere vloeren wel. Maar bij deze dus niet.

Een groot nadeel is dat het erg lang duur om de vloer te plaatsen. Dit kan soms wel enkele dagen duren, en daar zit natuurlijk lang niet iedereen op te wachten.

De gietvloer

Een groot voordeel van een gietvloer is dat het waterdicht is. Er kan dus geen water in terecht komen. En dat is heel erg handig. Want op deze manier kun je gemakkelijk al het water eraf halen met bijvoorbeeld een doekje. Wat ook heel erg fijn is, is dat een gietvloer heel erg handig is als er brand uitbreekt. Het zorgt er namelijk voor dat het vuur zich minder makkelijk verspreidt. Ook handig voor je eigen veiligheid dus!

Een nadeel van een gietvloer is dat het gevoelig is voor krassen. Je kunt dus al vrij snel schade oplopen als je per ongeluk iets laat vallen. En dat is niet zo handig. Je wilt natuurlijk het liefst dat je vloer zo lang mogelijk goed blijft!