Jug Theo
Image default
Particuliere dienstverlening

Elektrische steps en je gezondheid

Hoewel elektrische scooters erg leuk zijn, kunnen ze gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit geldt met name voor minder verantwoordelijke rijders, en het omvat zowel verwondingen als gevolg van ongevallen, maar ook problemen die verband houden met onjuist dagelijks gebruik.

Ik heb een paar vrienden die behoorlijk veel rijden, en we delen vaak ervaringen over paardrijden. In de loop van de tijd heb ik gemerkt dat verschillende discussies over pijn en mogelijke gezondheidsproblemen keer op keer in het gesprek opduiken. Vrijwel dezelfde problemen komen ook voor in online communities. Velen van hen zijn vergelijkbaar met wat u ook van motor- en fietsrijders hoort, hoewel sommige uniek zijn voor de wereld van elektrische scooters.

Ik heb me wat meer verdiept in deze problemen. Dit is een uitgebreide gids over uw gezondheid bij het gebruik van een elektrische scooter (denver sel-65220), vooral over een langere periode.

Veelvoorkomende gezondheidsrisico’s van elektrische scooters

Ik haat het om een spelbreker te zijn, maar als je een elektrische scooter bezit of overweegt te kopen, moet je je op zijn minst bewust zijn van alle nadelen, en vooral van alle manieren waarop het je gezondheid kan beïnvloeden. Het merendeel van deze risico’s zal voor de meeste rijders onder de meeste omstandigheden minuscuul zijn. Maar in sommige situaties kunnen er stappen zijn die u kunt nemen om ze verder te minimaliseren of volledig te elimineren.

Ritten met een elektrische scooter kan rugpijn, nekpijn of buikpijn veroorzaken

Het meest voorkomende gezondheidsprobleem waarmee rijders van elektrische scooters worden geconfronteerd, is pijn in de rug, nek, zijkanten, buik en soms pijn in andere lichaamsdelen.

Waarom heb ik pijn na het rijden op een elektrische scooter?

De redenen kunnen zijn: een slechte houding, een verkeerde rijhouding, een slechte rijtechniek, rijden bij koud weer, een verkeerde stuurhoogte, een stuntstep deck dat te klein is voor de voeten van de rijder en een slechte kwaliteit van de step die resulteert in veel vibratie.

Rug- en nekpijn van langdurige scooterritten zullen een nog groter probleem zijn voor rijders die chronisch aan deze aandoeningen lijden. Afhankelijk van het oppervlak en het comfort van het dek, kan het ook nodig zijn dat u gedurende lange tijd in een onnatuurlijke lichaamshouding staat, wat kan leiden tot stijfheid.

Ik ben hier een goed voorbeeld van . Ik heb al een aantal jaren een rugblessure en sinds mijn tienerjaren word ik vaak wakker met een stijve nek. Als ik enkele uren rijd, zal ik de nacht erna pijn hebben, en de volgende dag nog meer. Natuurlijk is de pijn erger als het koud is of als er veel wind staat, en nog meer als ik niet goed gekleed ben.

Gelukkig heeft al die pijn geresulteerd in enkele lessen. Door zowel onderzoek als persoonlijke ervaring heb ik een aantal trucs gevonden die de pijn helpen verlichten of volledig voorkomen.

Hoe rugpijn, nekpijn en pijn tijdens het rijden op een elektrische scooter voorkomen?

Om rug- en nekpijn te voorkomen tijdens het rijden op uw elektrische scooter, begint u met het aanschaffen van een scooter van goede kwaliteit, zo goed als u zich kunt veroorloven. Zoek in het bijzonder naar scooters met een goede vering, grote luchtbanden en een sterke bouwkwaliteit in het algemeen, aangezien trillingen en schokken tijdens het rijden de belangrijkste oorzaken van pijn zijn (bekijk hier deze studie over de effecten van trillingen bij motorrijders). Vermijd voor dit doel scooters met vaste banden, of probeer in ieder geval een scooter met een uitstekende vering.

Als je al een scooter hebt en nu niet kunt upgraden, zorg er dan voor dat je de juiste rijtechniek gebruikt. Dat houdt in:

  • de hoogte van het stuur afstellen zodat deze perfect bij u past

  • rijden met uw rug zo recht mogelijk en de knieën licht gebogen

  • met de juiste houding voor jou (skateboardhouding is de beste voor de meeste rijders, met de voorste voet naar voren en diagonaal gericht en de achterste voet naar de zijkant)

  • konijnspringen (jezelf “lichter” maken door je lichaam aan te spannen en buig uw knieën lichtjes wanneer u over hobbels of gaten rijdt)

Bekijk de gids over geavanceerde rijtechnieken voor meer informatie over de juiste rijhouding en hoe u kunt bunny-hopen.

Een extra tip van iemand met een slechte rug: neem pauze! Als u langere tijd fietst, stop dan een paar seconden en strek uw lichaam – dat voorkomt stijfheid. Rek ook voor en na de rit uit.

Ten slotte, als u denkt dat u pijn zult hebben, vergeet dan niet om geschikte kleding te dragen. Meestal betekent dit dat je een lange broek of spijkerbroek moet dragen, en in ieder geval een extra shirt eronder, die je in je broek stopt. Ik weet dat dit klinkt als een advies dat je oma je zou geven, maar geloof me, het werkt als magie als je een slechte rug hebt. Als je bij koud of winderig weer rijdt, zorg er dan voor dat je je warm kleedt.

Als extra stap kun je overwegen om een motorpantser of -jack aan te schaffen, aangezien deze speciaal zijn ontworpen om de motor te beschermen. ruiters veilig en gezond. Een niergordel kan ook helpen bij rugpijn.

Over nieren gesproken…

Elektrische scooterritten kunnen nierpijn veroorzaken

Blootstelling aan kou, wind en trillingen tijdens elektrische scooterritten kan pijn in de zijkanten ontstaan, en soms is die pijn te wijten aan nierproblemen. Zelfs een lichte bries koelt het huidoppervlak vrij snel af, wat onderkoeling veroorzaakt die de organen kan aantasten. Meestal zijn de nieren hier het meest kwetsbaar voor.

Dit is geen specifiek probleem voor elektrische scooterrijders enkel en alleen. Fietsers en motorrijders hebben nog meer last van nierproblemen, en dat is een vrij bekend probleem. Bekijk deze kleine maar relevante Quora-discussie over nierproblemen en gordels voor motorfietsen.

Er zijn weinig gegevens hierover, maar een onderzoek in BMJ over fietsletsel bij kinderen in Brits-Columbia suggereert dat nierletsel kan optreden.< /p>

Een van mijn scootervrienden heeft onlangs tegen me geklaagd dat hij ernstige nierpijn heeft gehad na het rijden, en de pijn is erger geworden bij het rijden in de kou of met slechte kleding. Hij heeft wat advies gegeven over hoe hij het heeft overwonnen.

Hoe nierpijn te voorkomen tijdens het rijden op een elektrische scooter?

De belangrijkste stap bij het voorkomen van nierpijn met een elektrische scooter is om een stabiele scooter van hoge kwaliteit te krijgen met geweldige vering en grote luchtbanden. De scooter moet zo min mogelijk schudden of trillen. Probeer het rijden bij koud of winderig weer te vermijden en zorg ervoor dat u zich goed kleedt voor scooterritten en zo warm mogelijk, zelfs als het weer niet bijzonder koud is. Overweeg om een niergordel of motorpantser aan te schaffen als je veel rijdt.

Het is ook aan te raden om goed voor je scooter te zorgen en regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, waarbij je extra let op de stabiliteit van de scooter. Zorg ervoor dat alle schroeven, moeren en bouten goed vastzitten. Je kunt ook afdichtmiddelen zoals Loctite gebruiken om de schroeven nog steviger te maken.

Hoe strak moet een niergordel zitten?

Draag de niergordel om je onderrug, tussen de ribbenkast en de heupen. De riem moet goed vast zitten en goed passen, maar mag uw ademhaling niet beperken.

Het rijden op een elektrische scooter kan het carpaaltunnelsyndroom veroorzaken

Herhaaldelijk gebruik van de handen, in combinatie met de trillingen en schokken die tijdens de rit worden geabsorbeerd, kunnen bij rijders van elektrische scooters het carpaletunnelsyndroom en andere soortgelijke aandoeningen (cubital tunnelsyndroom, tenniselleboog) veroorzaken. Dit geldt met name voor scooters met een draaigashendel, en nog meer als u offroad met uw scooter rijdt, waar de schokken groter zijn.

Dit probleem is, nogmaals, meer uitgesproken voor fietsers, maar aangezien elektrisch scooters gebruiken veel van dezelfde mechanismen en bewegingen, vooral rond het stuur, dit is een probleem dat ook scooterrijders treft.

In een gids over Carpaal Tunnel Syndroom bij fietsers, citeert John L. Stein van Cycleworld Dr. Michael Behrman, een board-gecertificeerde handchirurg, zegt: “Druk, trillingen en repetitief werk doen pezen in de palmzijde van de pols ontsteken, waardoor de medianuszenuw wordt bekneld wanneer deze door de carpale tunnel gaat en tintelingen of gevoelloosheid in de vingers”. Je kunt de gids hier vinden.

Hoe het Carpaal Tunnel Syndroom te voorkomen bij het rijden op een elektrische scooter?

Om CTS te vermijden met een elektrische scooter, is de belangrijkste stap het hebben van een scooter met goede schokabsorptie, en liefst met lucht gevulde banden die voor extra vering zorgen. Zorg er tijdens het rijden voor dat je de ‘grip of death’ op het stuur niet gebruikt, want dat veroorzaakt veel spanning op de pols en de zenuwen in je hand. Neem regelmatig een pauze en strek uw polsen.

Als u symptomen van het carpaaltunnelsyndroom of andere gerelateerde problemen opmerkt, raadpleeg dan een arts of een handchirurg. Symptomen van CTS zijn onder meer:

  • pijn of pijn in uw vingers, hand of arm

  • verdoofde handen

  • tintelingen of tintelingen

  • een zwakke duim of moeite met grijpen

U kunt hier meer lezen over de symptomen van het carpaaltunnelsyndroom: https://www.nhs.uk/conditions/carpal-tunnel-syndrome/ .

Houd er rekening mee dat CTS zeer zeldzaam is onder scooterrijders, omdat we vaak niet zoveel tijd op de weg doorbrengen als fietsers. Bovendien is het meestal een probleem voor scooters met draaigas, en die komen niet zo vaak voor, aangezien duimgas of vingergas de standaard versnellingsmechanismen zijn in moderne scooters.

Helaas hebben scooters met vingergas een verschillende risico’s met hen.

Vingervermoeidheid bij elektrische scooters

Bij elektrische scooters met gaspedaalversnelling kunnen rijders “vingervermoeidheid” ervaren, wat pijn of gevoelloosheid in de vinger is (meestal de wijsvinger) gebruikt voor acceleratie als gevolg van spanning en overmatig gebruik.

Hoewel dit enigszins gebruikelijk is, is dit niet zo’n ernstig probleem als de andere scooterrisico’s.

Hoe elektrische scooters te voorkomen vermoeide vingers?

De beste manier om vermoeide vingers bij het rijden op een elektrische scooter te voorkomen, is door een scooter te kopen met een duimgashendel, of de vingergashendel te vervangen door een duimgashendel als uw scooter dergelijke aanpassingen toestaat . Door de vingergashendel te verwijderen, elimineert u effectief de enige bron van vingervermoeidheid.

Het is mogelijk dat de duimgashendel ook duimvermoeidheid veroorzaakt, maar ik heb nog niets over zoiets gehoord of ervaar het zelf. Daarom beschouw ik duimgas als een superieur versnellingsmechanisme en geef ik er altijd de voorkeur aan boven vingergas of draaigas.

Als het vervangen van het gaspedaal op dit moment niet haalbaar voor u is, of als u uw geest ingesteld op een scooter met een ander type gaspedaal, geen paniek – dit is niet zo’n groot probleem. Vingervermoeidheid is meestal een ergernis, en hoewel het beter is om er helemaal niets mee te maken te hebben, kan het voor bepaalde situaties een acceptabele afweging zijn.

Als je last hebt van vingervermoeidheid, neem dan een paar pauzes om te rusten jouw handen. Zoals met de meeste andere gezondheidsrisico’s van elektrische scooters, zal het kopen van een scooter van hoge kwaliteit met geweldige vering en luchtbanden de risico’s aanzienlijk verminderen of elimineren.

Elektrische scooters met stoelen kunnen erectiestoornissen veroorzaken

Volgens WebMD kan urenlang op een zadel zitten compressie van de slagaders en vitale zenuwen in het mannelijke genitale gebied veroorzaken. Dat kan leiden tot pijn, gevoelloosheid en erectiestoornissen.

De meeste scooters ondersteunen helemaal geen stoel, en degenen die dat wel doen, worden niet geleverd met een stoel. De gegevens die we hier bij EscooterNerds hebben behandeld, suggereren dat ongeveer 85% – 90% van de rijders van elektrische scooters nooit een stoel gebruikt. En natuurlijk is een groot deel van de ruiters vrouw (het publiek van deze blog is ongeveer 35% vrouw). Deze rijderscategorieën hoeven zich dus geen zorgen te maken over dit specifieke risico.

En als je een scooter met een zadel hebt en deze wilt blijven gebruiken, raak dan niet in paniek – het WebMD-artikel verwijst naar voor fietsers, die veel meer tijd op het zadel doorbrengen, en ze ervaren veel meer druk in hun perineumgebied omdat ze hun benen veel moeten bewegen (wat een reden is waarom scooters beter zijn dan fietsen).

Het risico is ook veel groter bij traditionele fietszadels, die meestal worden gebruikt door professionele wielrenners. De stoelen voor de profrenners hebben een “neus” die ze nodig hebben voor meer kracht en controle, maar deze stoelen verminderen de zuurstof in de bloedstroom met ongeveer 80%, wat de belangrijkste oorzaak van ED is. Zogenaamde “no-nose”-stoelen verminderen het risico op erectiestoornissen door de bloedstroom te verbeteren, zoals het WebMD-artikel suggereert.

Hoe dan ook, dit is niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat, en u moet uw het beste om uw gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk te verminderen.

Hoe erectiestoornissen te voorkomen tijdens het rijden op een elektrische scooter met een zitje?

Aangezien erectiestoornissen alleen kunnen voorkomen bij scooterrijders die een zitje op hun scooter, het verwijderen van het zitje of het minder gebruiken elimineert het risico volledig. Als je een zadel op je scooter hebt, is het aan te raden om regelmatig te pauzeren tijdens het rijden of erop zitten (in het genoemde WebMD-artikel hadden de fietsers die meer tijd in fietszadels doorbrachten ergere symptomen).

Overweeg ook, zoals we al zeiden, over te stappen op een “no-nose”-stoel, die uw gewicht verdeelt over de zitbotten van de billen. Dit zal de bloedstroom in uw perineumgebied verhogen en het risico op ED verminderen.

Voordelen van elektrische scooters

Het rijden op een elektrische scooter heeft geen belangrijke gezondheidsvoordelen. Verschillende gevolgen van het gebruik ervan kunnen impliciet als voordelen worden beschouwd, maar over het algemeen zijn elektrische scooters neutraal voor de gezondheid van berijders.

We kunnen niet overwegen om een oefening op een elektrische scooter te rijden. Het brengt wel wat moeilijkheden met zich mee en veroorzaakt wat vermoeidheid en spanning, maar dat is niet genoeg om het oefening te noemen, net zoals zitten, dat ook vermoeidheid en spanning veroorzaakt, geen oefening kan worden genoemd.

Scooter gebruik kan in sommige opzichten als gunstig voor onze gezondheid worden beschouwd, afhankelijk van het standpunt dat we innemen.

Waarschijnlijk is het belangrijkste gezondheidsvoordeel dat elektrische scooters kunnen claimen de vermindering van stress die ze kunnen veroorzaken. Mensen die zijn overgestapt van vastzitten in het verkeer naar voornamelijk woon-werkverkeer met een scooter, zullen de stress van files niet ervaren. Dat is geen kleinigheidje – woede op de weg is een echt iets met echte gevolgen (veel onderzoek naar verkeerswoede impliceert dat het aantal verkeersongevallen met 7% per jaar toeneemt). Aangezien elektrische scooters in feite verkeersopstoppingen oplossen, verminderen ze zowel het stressniveau van hun eigenaars als de gevolgen die gepaard gaan met woede op de weg in het algemeen.

Hoewel het rijden op een elektrische scooter niet als oefening kan worden beschouwd, is het waarschijnlijk dat het verbetert ons evenwichtsgevoel een beetje. In sommige gevallen kan hetzelfde gezegd worden over ons richtingsgevoel en navigatie.

De voordelen van elektrische scooters zijn niet direct gerelateerd aan onze gezondheid, maar ze kunnen deze indirect verbeteren. Bekijk de voor- en nadelen van elektrische scooters om meer leuke dingen te ontdekken over hoe ze dat kunnen bereiken.

Conclusie

Het grootste gezondheidsrisico bij het rijden op een elektrische scooter is rugpijn , stijfheid en pijn. Een juiste rijhouding en techniek zijn essentieel om deze problemen te verminderen of te elimineren.

Andere problemen zijn vrij zeldzaam, maar ze kunnen nierpijn, carpaaltunnelsyndroom en vingervermoeidheid zijn.

Scooters met een stoel kan een risico op erectiestoornissen met zich meebrengen, wat kan worden verminderd door een stoel zonder neus te nemen of de stoel helemaal niet te gebruiken.

Elk van deze problemen wordt aangepakt door een high te krijgen -kwaliteit, veilige scooter, liefst met grote luchtbanden en goede vering.

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/ninebot-zing-a6