Jug Theo
Image default
Bedrijven

Kom achter jouw talenten met het talent assessment

Met hulpvolle talent assessment kom je erachter waar nou echt jouw talenten liggen. Er bestaat ook een talent assessment dat gericht wordt op je competenties en daar gaat het dan alleen maar over wat jij nou goed kan of juist niet goed kan, maar de uitvoering van een talent assessment gaat nog een aantal stapjes verder dan dat. Er wordt namelijk ook gekeken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn. Er wordt gekeken naar de toekomst en niet alleen maar naar het heden zoals dat wordt gedaan met een competentie assessment. Je leert tijdens dit jezelf een stuk beter kennen. Waar liggen jouw talenten en wat kan je hiermee doen? Waar liggen de mogelijkheden in jouw carrière of heb jij juist talenten waar jij niet van wist dat je deze had en ga jij voor een heel andere functie of een heel andere baan bij een ander bedrijf.

 

Kansen benutten

Het talent assessment is ervoor om te zorgen dat jij gelukkig wordt in je leven en je talenten niet onbenut laat, maar juist gebruik maakt van die talenten die jij hebt. Je graaft tijdens een talent assessment in de talenten die je hebt en door middel van diverse tests kom je erachter wat jij goed kan, maar ook waar jij nog in kunt verbeteren. Je kunt aan de hand van deze test kijken of de functie waar jij nu in werkt wel geschikt is voor je of dat jij beter iets anders kunt gaan doen. Of dat de functie die jij nu doet prima is, maar je wel een stuk meer zou kunnen.

 

Stappen zetten

Aan de hand van het talent assessment beslis jij vervolgens of jij door gaat in de huidige situatie en de huidige functie in je carrier off dat je je nog verder gaat ontwikkelen Je kunt ook kiezen om met de uitslag van dit assessment actie  te ondernemen en te gaan voor een andere baan waar je duidelijk van weet dat je dat ook zou kunnen beoefenen.