Jug Theo
Bedrijven

Licht en geluid: wat, waarom en hoe?

Wat wordt verstaan onder licht en geluid?

In de wereld van evenementen is licht en geluid huren onmisbaar. Wellicht heb je het zelf wel eens voorbij horen komen. De term behelst alle mogelijke opties die er zijn om te zorgen voor verlichting en audio binnen een evenement. Hier zijn tegenwoordig onwijs veel opties in mogelijk. Het huren van zowel licht als geluid moet je daarom niet onderschatten.

Wat kun je met licht en geluid

Als jij kiest voor licht en geluid huren dan kies je voor het toevoegen van sfeer aan je evenement. Bij een bepaald type evenement hoort een bepaald type sfeer. Zo kan een productpresentatie heel zakelijk zijn, terwijl een concert juist heel erg focust op energie uitstralen. Een theatervoorstelling bijvoorbeeld is dan weer erg op het narratieve gericht. Denk van tevoren goed na over de boodschap die je wilt overbrengen. Kies op basis daarvan voor het huren van het juiste licht en geluid.

Waarom is licht en geluid huren noodzakelijk?

Doordat je deze sfeer creëert geef je het evenement een bepaalde lading. Hierdoor is de kans aannemelijk groot dat de bezoekers het evenement ‘de tijd waard vonden’. Dit komt omdat zij het aantrekkelijk, interessant, spannend, motiverend, inspirerend of iets anders vonden. Huur je de juiste techniek omtrent licht en geluid, dan voelen de bezoekers zich sneller thuis en blijft de boodschap die jij wilt overbrengen langer hangen.

Welke soorten licht en geluid kan ik huren?

Ook het type licht en geluid dat je wilt huren verschilt per evenement. Zo kun je voor een energiek concert focussen op stroboscopen en moving heads voor een spetterende lichtshow. Tijdens een congres kun je statische verlichting gebruiken om de zaal te verlichten in een kleur die aansluit op het thema van de verteller. Voor een theatervoorstelling is bijvoorbeeld een volgspot weer ideaal.

Licht en geluid huren doe je bij een expert

Er zijn dus vele mogelijkheden als het gaat om audiovisuele middelen. Stem jouw wensen en ideeën af met een expert op dit gebied. Deze kan jou adviseren over en helpen in je keuze. Zo weet jij zeker dat je de juiste oplossingen vindt voor het huren van het meest passende licht en geluid.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/