Jug Theo
Image default
Toerisme

Stranden in Bulgarije: Pomorie – South Beach

low budget vakantie

Voor een reis naar de Bulgaarse Zwarte Zeekust zijn veel toeristen geïnteresseerd in een gedetailleerde beschrijving van het strand, waar ze het grootste deel van de onvergetelijke tijd willen doorbrengen. Vandaag zullen we je vertellen over het South Beach van Pomorie – netheid, infrastructuur, prijzen en andere subtiliteiten die je van tevoren moet weten.

Is het veilig en comfortabel om met kinderen te ontspannen op South Beach? Hoeveel geld neem je mee voor strandactiviteiten? Hoe zit het met de ligstoelen, toiletten, cafés? Hieronder vindt u de antwoorden op deze vragen.

South Beach – waar is het in Pomorie?

Allereerst wat algemene informatie die u zal helpen de kenmerken van South Beach te begrijpen. Zonder deze kennis zullen de kosten van een zonnebank of lunch weinig vertellen voor Pomor-toeristen.

Aardrijkskunde

Het zuiden is het vierde (of vijfde, afhankelijk van hoe je de betonnen golfbrekers telt) strand in Pomorie, gelegen aan de rechterkant zuidkant voor het schiereiland met het historische deel, de baai ligt dichter bij Burgas, als je naar de kaart kijkt. Een groot hotel “Sunset Resort” en een busstation kunnen dienen als referentiepunt voor vakantiegangers, maar gezien de over het algemeen compacte afmetingen van het resort, zal het niet moeilijk zijn om het South Beach te vinden.

Omschrijving

Dit is het grootste en schoonste strand van het resort, de lengte is iets meer dan een kilometer en de breedte bedraagt ​​driehonderd meter. Merk op dat het strand niet erg fotogeniek is vanwege de grijsachtige kleur van het zand, maar dit is het geval wanneer het uiterlijk niet het belangrijkste is:

op het South Beach is het zeewater altijd schoon en zonder een troebele suspensie van de kleinste deeltjes, omdat het zand erg dicht is;

er is absoluut geen gevaarlijk zeeleven, bijvoorbeeld doornige egels of stekende kwallen, alleen soms gooien golven algen weg, maar dit is typisch voor de Zwarte Zee;

vanwege enige bescherming van de baai door het schiereiland, zijn er geen stormgolven op deze plek en is het South Beach niet gesloten om te zwemmen.

Infrastructuur

De toeristische infrastructuur is sterk ontwikkeld, de nadruk ligt op gemak voor vakantiegangers, in plaats van simpele winst. Het South Beach is schoon, kalm en cultureel – volgens onze waarnemingen is dit over het algemeen natuurlijk en gebruikelijk voor Bulgarije, vooral voor vakantieoorden.

Er is een badmeesterpost op het strand die constant voor de zwemmers zorgt en op elk moment klaar staat om te helpen. Maar u moet begrijpen dat uw leven alleen in uw handen ligt en elementaire veiligheidsmaatregelen op het water in acht nemen en niet onzelfzuchtig op professionals vertrouwen.

Zijn de kinderen goed op South Beach

Ja, kinderen zijn daar zeker goed. Ook als je geen rekening houdt met het leuke watervermaak, zal de zee zelf kinderen veel plezier bezorgen. Een zandstrand, een zachte, rustige toegang tot de zee zonder kliffen, stenen en scherpe schelpen, kleine golven – een ideale combinatie voor recreatie voor kinderen en ouderen. South Beach is populair en erg druk. Maar de grote breedte en totale lengte van de zandstrook, de competente opdeling in zones en de aanwezigheid van een ontwikkelde infrastructuur maken een bezoek aan het strand comfortabel, je hebt geen zin in Anapa in augustus, wanneer er letterlijk nergens te stappen is. Er zijn altijd gratis plaatsen op South Beach in zowel de betaalde als de gratis zone.

Zelfs als u rust in een ander deel van Pomorie, wees niet lui, breng een uurtje ontspannen door naar South Beach, het zal zeker niet teleurstellen. Omdat Pomorie afstandelijk lijkt op de kaart van Bulgaarse resorts, heeft het South Beach zijn eigen status en betekenis voor de stad. Dit is een gezellige hoek van de oude stad, waar alles doordrongen is van welwillendheid en hartelijkheid.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html