Jug Theo
Image default
Internet

Wat zijn de verschillen tussen de meest bekende televisieschermen?

De aankoop van een plasmatelevisie kan een zeer grote beslissing zijn voor consumenten, vooral voor degenen die niet bekend zijn met de technologie en de kenmerken van het ontwerp. De aanschaf van een televisie zoals de qe55q90r brengt keuzes met zich mee. Dit komt doordat er meerdere beeldschermogelijkheden zijn. Zo heb je bij meerdere tv types de mogelijkheid om te kiezen tussen  een LCD- of plasmatelevisie. Het is een grote investering die niet lichtvaardig mag worden opgevat. 

Voor welke beeldtype gaat u, plasma of LCD? 

Als u overweegt een tv te kopen, maar nog niet overtuigd bent van een plasma-tv, bekijk dan hieronder de voor- en nadelen van dit type televisie en neem uw definitieve beslissing in de wetenschap dat u uw onderzoek hebt gedaan voordat u uw geld uitgeeft.

Voordelen van Plasma-TV’s ten opzichte van LCD:

 1. Betere contrastverhouding
 2. Beter vermogen om diepe zwarttinten weer te geven (wat uiteindelijk een beter beeld oplevert)
 3. Meer kleurdiepte
 4. Grotere responstijd en beter volgen van bewegingen
 5. Grotere beschikbaarheid voor grotere schermformaten (voor consumenten die op zoek zijn naar een groter beeld)
 6. Over het algemeen minder duur dan LCD’s met dezelfde schermgrootte

De nadelen van Plasma-TV’s ten opzichte van LCD’s:

 1. Inbranden kan uiteindelijk het beeld ruïneren (dus laat uw televisie niet op pauze staan of op één stilstaand scherm voor lange periodes)
 2. Verhoogde warmteontwikkeling (wat uiteindelijk meer stroomverbruik betekent)
 3. Verblinding van het scherm in goed verlichte kamers kan het moeilijk maken om het scherm duidelijk te zien (kijk voor een anti-glare functie in nieuwere modellen)
 4. Over het algemeen zwaarder dan hun LCD tegenhanger

Wat u nog meer moet weten over de verschillen in de meest verkochte schermen

Plasma-tv’s worden het meest vergeleken met LCD-tv’s omdat dit de twee populairste platte tv-ontwerpen op de huidige markt zijn. LCD-televisies hebben ook hun voor- en nadelen (ze zijn lichter en energiezuiniger, maar het beeld is niet zo helder als dat van de meeste plasma’s), waardoor het moeilijk is het ene ontwerp boven het andere te verkiezen.

 • Consumenten kunnen zich troosten met de wetenschap dat zowel plasma- als LCD-televisies een levensduur van 60.000 uur hebben. Dit betekent dat tv-bezitters gemiddeld 18 jaar lang 9 uur per dag tv kunnen kijken en dat hun televisieschermen nog steeds helder en functioneel moeten zijn.
 • Consumenten zullen ook troost vinden in de wetenschap dat lcd-tv’s en plasma-tv’s beide zeer gerenommeerde, zeer geavanceerde soorten televisies zijn. Als u een televisie koopt, kunt u niet fout gaan met een flatscreen LCD of plasma.


 

https://www.ny400.nl/