Jug Theo
Image default
Eten en drinken

Overleef bizarre tijden met een BBQ op locatie

Met een BBQ op locatie kun je nog heel wat plezier beleven in bizarre tijden. Want de dagen dat de barbecue in de herfst naar de garage werd gerold en tot de volgende zomer niet werd gebruikt, zijn voorbij. Of het nu zonnig, besneeuwd of nat is: voor steeds meer mensen kan barbecuen het het hele jaar door, ongeacht het weer. Om het BBQ’en in de winter leuker te maken, en om meer mensen enthousiast te maken, volgt in dit blog een paar tips. En wie weet, raak je wel zo enthousiast dat je het winter BBQ pakket van Barbecue Catering Nederland bestelt voor de feestdagen. Zodat er toch nog wat bijzonders van gemaakt kan worden voor de feestdagen.

Wat tips voor een BBQ op locatie

Voor een BBQ op locatie bij jou thuis geef ik je wat tips om er een bijzondere aangelegenheid van te maken. Een gebeurtenis om je blijvend te herinneren. Want om zo’n winter barbeque naar wens te laten verlopen, moet je toch een paar zaken goed voorbereiden. In de winter is het koud, natuurlijk. Ook al krijg je het lekkerste eten voorgeschoteld, als je het koud hebt, proef je daar helemaal niks van. En dat is zonde. Zorg dus voor jezelf en je gasten voor een goede terrasverwarming. Een vuurkorf is ook heel gezellig en zorgt ook voor de nodige extra warmte. Sneeuw is gezellig, regen wat minder. Zorg daarom voor een parasol voor diegene die de BBQ bedient. Dus zeker niet in de garage of tuinhuis laten staan. In de winter wordt het vroeg donker. In het donker kunnen wij mensen niet veel zien en is het absoluut niet gezellig. Zorg dus voor een gezellige verlichting. Tijdens de feestdagen is kerstverlichting natuurlijk een must. Maar ook lantaarns en tuinfakkels maken er een gezellige sfeer van. En dat is precies waar iedereen naar snakt. Gezelligheid en samenzijn.

Denk na over de juiste manier BBQ’en

Voor de fervent houtskoolbarbecueurs vloek ik nu waarschijnlijk, maar overweeg toch het gebruik van een gasbarbecue. Want een BBQ op gas heeft voordelen, vooral in het koude seizoen. Kleine draagbare houtskoolbriketapparaten kunnen snel in een windbeschermd hoekje worden geplaatst. Een barbecuehut is leuk, maar een terrasoverkapping kan ook helpen om het barbecueseizoen te verlengen tot het hele jaar. Tot die tijd doet een verwarmde tent het ook goed als dat nodig is, net als een overkapping met zijwanden. NEen BBQ koelt in de winter sneller af, dus gebruik iets meer houtskool of een iets hogere gasstand en open de kap minder vaak. Hierdor gaat er telkens kostbare warmte verloren, waardoor de kooktijd langer duurt. Bij koude wind kun je het beste zorgen voor een windscherm.

Voor slechts € 17,95 (excl. BTW) per persoon maak je er met het BBQ pakket ondanks alles toch een feestelijk moment van als je iets te vieren hebt.