Jug Theo
Recreation / Food

Afvallen met meer sporten

Sporten en afvallen gaan goed samen, maar je moet hier wel kritisch naar kijken. Want lang niet alle sporten helpen even goed. Het beste is dan ook om niet alleen uit te kijken naar meer manieren van sporten en bewegen, maar ook je voedingspatroon aan te passen. Want voor afvallen geldt dat vooral het eten van koolhydraatarme producten en recepten met weinig koolhydraten je gaan helpen. Voeg hier beweging aan toe en je zal inzien dat je niet alleen afvalt, maar een stuk fitter en gezonder wordt.

 

Krachttraining

Krachttraining helpt je om spiermassa op te bouwen, maar neemt geen gewicht weg. Wel verbrand je vetmassa en dus geldt dat je met krachttraining bijdraagt aan het afvallen. Echter voor afvallen helpt dat werken met gewichten dus niet veel. Dan een andere activiteit waarvan je gaat hijgen: seks. Uit onderzoek bij gezonde jonge mannen bleek dat je daarmee verrassend weinig calorieën verbruikt. Zij kregen in het laboratorium een kapje over hun mond met een slang eraan om hun zuurstofverbruik te meten, een band om hun arm voor de bloeddruk en plakkers op de borst voor de hartslag.

 

Onderzoek naar seks en afvallen

Vervolgens vreeën ze met hun vrouw tot ze klaarkwamen. Heel nuttig onderzoek. Er is namelijk lang gedacht dat voor hartpatiënten seks te inspannend en te gevaarlijk is. Dat heeft veel levensvreugde gekost, en naar het bleek was dat onnodig. Gemiddeld duurde de seks in dit experiment 11 minuten, van voorspel tot en met orgasme. Zelfs op het hoogtepunt was de hartslag van de mannen gemiddeld maar 127 slagen per minuut als zij boven lagen, en no als hun vrouw boven lag. Ze verbruikten per vrijpartij in totaal 15 tot 21 kcalorieën. Dat is heel weinig. Mannelijke hartpatiënten kunnen dus vrijen zonder gevaar, want van zo’n inspanning krijgen ze geen hartaanval, en voor vrouwen zal het niet anders liggen. Maar afvallen doe je er niet van, want 21 calorieën is een half blokje kaas.

 

Lach jezelf slank

Je kunt ook buiten adem raken van het lachen. Coca-Cola suggereerde een paar jaar geleden in een reclamefilmpje dat je door flink te lachen en te dansen genoeg calorieën kon verbruiken om een blikje cola te compenseren. Coca-Cola baseerde zich op Amerikaans onderzoek waaruit zou blijken dat een kwartier lachen 30 tot 40 calorieën verbruikte. Helaas hadden de onderzoekers zich verrekend, het was in werkelijkheid veel minder. Dat berichtten ze acht jaar later in een erratum. Lachen is gezond, maar je valt er niet van af. Waarmee verbrand je dan wel veel calorieën? Bovenaan staat hardlopen. Wie een marathon loopt, verbrandt bijna 3000 kcal, maar dat doe je niet elke dag. Wat wel te doen is, is fietsen op een hometrainer. Als je een uur heel hard trapt, op 250 watt, heb je 800 kcal extra verbruikt. Daar ga je zeker van hijgen. Maar wie heeft er tijd en zin om dagelijks een uur te spinnen? Om calorieën te verbruiken kun je beter iets kiezen waarvan je niet zo gaat hijgen, maar wat je dagelijks kunt doen. Fietsen of lopen dus.

Lees deze recepten met gehakt eens. Erg lekker!

http://koolhydraatarmerecepten.jouwweb.nl/