Jug Theo
Image default
Recreation / Food

Veilig, makkelijk en lekker douchen

Douchen we doen het allemaal. Of het nu na het sporten is of om je klaar te maken voor de dag onder de douche staan, is vaak een dagelijkse bezigheid. Je wil dan ook zo comfortabel mogelijk kunnen douchen. Voor ouderen is dit soms wat lastiger dan voor jongeren. Het is voor ouderen ook erg van belang om douchen zo veilig en makkelijk mogelijk te maken, omdat zij minder mobiel zijn en snel letsel kunnen oplopen. Douchen makkelijker en veiliger maken kan je op een aantal manieren doen, deze manieren kunnen ook van pas komen voor niet oudere mensen puur voor het comfort.

Lichaamsdroger
Een lichaamsdroger kan afdrogen een stuk veiliger, comfortabeler en makkelijker maken. Met een handdoek jezelf in allerlei bochten en posities wringen om dat ene stukje droog te krijgen, kan soms zeer lastig zijn al helemaal voor ouderen. Een body dryer kan dit probleem oplossen. Met een bodydryer heb je geen handdoek meer nodig. De frustratie van al die handdoeken in de was, telkens een handdoek moeten pakken en het moeilijk kunnen afdrogen is dan voorbij. Nu kan je simpelweg gewoon blijven staan in de douche. Je gaat voor de bodydryer staan drukt op de knop en warme lucht komt je lichaam tegemoet. Door deze warme lucht is je lichaam zo weer droog zonder enig gedoe.

Douche betreden
Buiten dat je afdrogen makkelijker en veiliger kan maken, kan je de douche betreden ook veiliger en makkelijker maken. Dit is vooral handig voor de oudere en minder mobiele mensen onder ons. Verlaag de instapdrempel van de douche. Zo is de kans dat je struikelt een stuk minder groot en kan je veel makkelijker de douche veilig betreden en verlaten. Je hoeft je nu geen zonder te maken dat je met je voet blijft haken tegen de drempel. Maak je douche lekker comfortabel en veilig om zo ongelukken te voorkomen en douchen makkelijker te maken.

http://lavicta.nl