Jug Theo
Image default
Recreation / Food

Kappers delen hun tips voor de beste verzorging

De vakantieperiode loopt alweer bijna op zijn eind. In de vakantie wordt het haar dagenlang blootgesteld aan de zon en het zeewater, waardoor de lokken langzamerhand uitdrogen en een ruwe uitstraling krijgen.

Gelukkig hebben diverse kappers hun beste tips gedeeld om het natuurlijke haar zo mooi als mogelijk te laten ogen. Zo zien kappers in delft dagelijks klanten de zaak binnenlopen met beschadigd haar dat gemakkelijk te voorkomen was.

  1. Goede voeding

Gek genoeg heeft voeding enorm grote invloed op de huid en het haar. Om de natuurlijk glans te behouden, zal het lichaam zowel van binnen als buiten goed verzorgd moeten worden. Door gezonde voeding en juiste hoeveelheden zal het haar stralen. Onder meer zorgen groene bladgroenten, fruit, vezels en eiwitrijk voedsel voor een mooie uitstraling. Voor de juiste voeding van buitenaf kun je terecht bij onder meer de kapsalon in delft, waarbij je zeker bent van de beste producten.

  1. Doorbloeding van hoofdhuid

De kwaliteit van het haar is ook afhankelijk van de doorbloeding van de hoofdhuid. Bij een goede doorbloeding en een goede conditie van de hoofdhuid zal het haar blijven stralen. Daarbij zal een goede doorbloeding ook leiden tot afbraak van adrenaline dat gevaar levert voor de haargroei. Door het hoofd somtijds een zachte hoofdmassage te geven, zullen bovenstaande gevolgen worden gestimuleerd.

  1. Haren wassen met mate

Door het haar iedere dag te wassen, zal het onmisbare vetlaagje op de hoofdhuid worden verwijderd. Dit laagje is vereist om het haar te voeden en beschermen. Hoe minder het haar gewassen wordt, hoe meer het haar de natuurlijke glans behoudt.

  1. Haren uitspoelen

Na het haar te hebben gewassen, is het aan te raden het haar uit te spoelen met koud water. Ondanks het ijskoude idee lijkt deze truc positieve gevolgen te hebben. Zo zorgt koud water niet alleen voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid, maar trekt ook de haarschubben weer dicht, waardoor het haar de glans behoudt. Mocht koud water écht niet aantrekkelijk klinken, kies dan voor lauwwarm water.

 

http://onekappers.nl