Jug Theo
Image default
Recreation / Food

Wat telecombedrijven doen

Als je in een normaal huis woont in Nederland, is wifi en televisie missen bijna ondenkbaar. Bijna elk huis in Nederland heeft een wifi netwerk, en genoeg data op telefoons om er maanden mee te doen. Vaak staan mensen hier niet bij stil. Als ze een wifi netwerk willen krijgen, hoeven ze alleen maar even een telecombedrijf te bellen en het wordt binnen een paar dagen geregeld. Als je zelf niet zo handig bent, kan je ook nog eens van dit zelfde telecom bedrijf iemand inhuren die alles installeert, terwijl jij gewoon in je luie stoel kan blijven. Daardoor is een internetaansluiting aanvragen super makkelijk.

Een telecombedrijf is een bedrijf die verschillende services aanbiedt, zoals wifi, televisie en telefonie. Dit worden ook wel telecomdiensten genoemd. Er zijn verschillende soorten telecombedrijven in Nederland, met de grootsten Tele2, Kpn, en Ziggo. Omdat er zo veel competitie is, leveren deze telecombedrijven vaak een stukje extra service om extra klanten te lokken. Een voorbeeld hiervan is Ziggo, waar je in bepaalde pakketten ziggo sport krijg en hun streamingservice, Videoland. Ook wordt er soms een tablet of telefoon gepromote voor nieuwe klanten, zodat veel mensen zich gaan aanmelden.

Op 1 juli 1994 werd het eerste gsm netwerk in Nederland gelegd. Dit was eigendom van PTT, en het gsm netwerk was eerst een monopolie, alleen maar in handen van PTT. PTT werd later KPN, en de overheid besloot dat er concurrentie moest komen. Zo gaf de overheid licenties aan meerdere bedrijven, waaruit nu Tele2 en Ziggo zijn ontstaan, en natuurlijk een aantal kleine bedrijven die iets minder druk leggen op concurrentie. Door de hoeveelheid bedrijven werden de prijzen steeds lager voor toestellen en abonnementen, wat natuurlijk handig is voor de consument.

Tegenwoordig is het niet meer dan normaal om een abbonement te hebben bij een telecombedrijf. Het is niet het duurste, en soms krijg je er een gratis toestel bij. Wat de beste is, verschilt heel erg per persoon. Sommigen vinden Tele2 fijner, anderen vinden KPn bijvoorbeeld fijner. Het belangrijkste is natuurlijk snel wifi en goede televisie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://groenewegendelft.nl