Jug Theo
Image default
Recreation / Food

Kozijnen onderhouden

Je kozijnen dragen bij aan de uitstraling van je huis. Het is daarom belangrijk om je kozijnen goed te blijven onderhouden. Achterstallig onderhoud kan ertoe leiden dat je een lekkage bij de kozijnen krijgt en dat je huis geen mooie uitstraling meer geeft. Door je kozijnen goed te blijven onderhouden behoud je de mooie frisse uitstraling van je huis, voorkom je lekkage bij je kozijnen en gaan je kozijnen langer mee. Ben je benieuwd wat er bij het onderhoud van je kozijn komt kijken? Lees dan dit artikel verder.

Wat kost het?
Door je kozijnen jaarlijks te laten controleren en te repareren op mankementen zorg je ervoor dat je kozijnen langer mee gaan. Je kan uiteraard zelf proberen je kozijnen te onderhouden en te repareren waar nodig, echter kan je dit beter laten doen door professionals. Zij weten precies wat ze moeten doen, hebben jarenlange ervaring, zien mankementen in een oogopslag en repareren deze op de beste manier die er is. De kosten van het onderhoud van je kozijn is afhankelijk van welk type kozijn je hebt en hoe beschadigd het is. We kunnen ervanuit gaan dat de gemiddelde kosten van het onderhouden van een houtenkozijn tussen de 50-150 euro ligt en van een kunststofkozijn tussen de 50-200 euro.

Wanneer moet je ze onderhouden?
Om je kozijn in een goede conditie te behouden is het belangrijk ze regelmatig te onderhouden, maar wanneer moet ik ze onderhouden? Dat ligt aan het type kozijn dat je hebt. Laten we even uitgaan van het veelvoorkomende houten kozijn. Houten kozijnen vragen om relatief meer onderhoud dan andere type kozijnen. Je moet ze goed beschermen tegen houtrot om beschadiging aan je kozijn te voorkomen. Laat je houten kozijn jaarlijks goed schoonmaken door een specialist en controleer je kozijn regelmatig op beschadigingen. Als laats is het belangrijk om elke 5 jaar een nieuwe verflaag over je kozijn te doen. Merk je nu echt dat je kozijn ontzettend beschadigd is? Dan kan je altijd nieuwe kozijnen kopen.

http://directeenkozijn.nl