Jug Theo
Image default
Recreation / Food

De Haagse buurt die het best bij je past

De Haagse buurt die het best bij je past

Den Haag is de stad waar de regering en het parlement te vinden is. Daarnaast is het misschien wel de grootste stad aan de Nederlandse kust.  En ook aan moderne winkelcentra ontbreekt er in Den Haag niets. Net buiten de stad vind je sinds kort namelijk het grootste overdekte winkelcentrum van ons land. Wil je graag gaan wonen in Den Haag of omgeving en weet je nog niet precies in welke buurt je de komende jaren wil gaan doorbrengen? Dan is het goed om eerst na te gaan of je in de nieuwe woonwijken of juist in het oude stadscentrum wil gaan wonen.

Het centrum

Wonen in en rondom het centrum van Den Haag betekent dat je graag onder de mensen bent en van de drukte houdt. De wijken rondom het hart van Den Haag zijn namelijk de drukste  buurten van de stad. Verder zijn de woningen in dat deel van de stad relatief oud. Hoewel oude woningen hun eigen charme hebben, zitten er natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Een oud huis heeft namelijk meer onderhoud nodig dan een nieuwe woning. Periodiek het laten uitvoeren van een gratis dakinspectieis misschien wel het allerbelangrijkst wanneer je in een oud huis woont. Je wil namelijk in de koude wintermaanden niet te maken krijgen met lekkages.

 

Rustige woonwijken

Ben je juist op zoek naar rust? En ben je liever (een van de) eerste bewoner(s) van een specifieke woning? Dan kan je beter een huis zoeken dat ver buiten het centrum is gelegen. De beste nieuwbouwhuizen vind je in de buitenwijken van de grote stad. Het nadeel is wel dat de prijzen er vele malen hoger zijn dan vergelijkbare huizen in een minder grote stad.

 

Den Haag is een leuke stad om in te wonen. In en rondom het  centrum is het gezellig druk en vind je oude woningen waarbij een regelmatige dakinspectienoodzakelijk is. En in de buitenwijken vind je de rustigere nieuwbouwwijken.  

https://www.economy.nl/