Jug Theo
Recreation / Food

Begin op tijd met de aanleg van een zwembad

Wie er in de zomer wilt genieten van een heerlijk eigen zwembad in de tuin doet er goed aan om op tijd te beginnen. Meestal wordt aangeraden om in de herfst te beginnen als u de zomer erop een gereed zwembad in de tuin te hebben. Als het lekker weer wordt denken veel mensen pas aan het bouwen van een zwembad, maar dan is de kans groot dat hij niet af is voordat de zomer begint. De maanden waarin het weer minder goed is, zijn gunstiger voor de aanleg van het bad.

Als het eenmaal lekker weer is, een graadje of 20 met een zonnetje (dit kan al in april) moet er gezwommen kunnen worden. Dan wilt u niet nog hoeven wachten. Het bouwen van een zwembad kost namelijk nogal wat tijd en geduld. Om de tijd in de herfst- en wintermaanden, wanneer toch niet gezwommen kan worden, optimaal te benutten kunt in oktober of november al beginnen.

De aanleg van een zwembad begint met een ontwerp. Dit kunt u door de zwembadbouwer laten doen, maar ook door een tuinarchitect. Die laatste is aan te raden, omdat hij er over het algemeen objectief in staat. Hij hoeft dat zwembad niet te verkopen. Als het ontwerp gemaakt is heeft u een beeld van hoe de tuin er ongeveer uit komt te zien. Hierna kan de aanbouw beginnen. Hoe lang het duurt is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste natuurlijk de grootte van het bad. Maar daarnaast zijn er ook andere omstandigheden van belang. In een vlakke tuin is een zwembad bijvoorbeeld makkelijker aan te leggen dan in een tuin met veel hoogteverschillen. Meestal maakt uw zwembadbouwer een tijdsplanning zodat u weet waar u aan toe bent.

Overleg ook even met de bouwer voor speciaal zwembadfolie. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant van het zwembad goed beschermt blijft en voorkomt de noodzaak van een zwembadreparatie.

http://www.zwembadfolie.nl/