Jug Theo
Recreation / Food

Cao moeilijker dan mensen denken

Een bijbaantje toen je jong was heb je vast wel gehad. Veel begonnen met folders lopen of vakken vullen in de supermarkt. Maar er zitten wel regels aan verbonden en niet iedereen kan het zomaar doen. Zo mag je vaak vanaf je 15e bij een supermarkt komen werken en vanaf je 16e achter een kassa. Nou is dit ook alweer veranderd omdat de leeftijd van alcohol omhoog is gegaan. Ook de werktijden moesten worden aangepast als je nog jong was, omdat je vanaf een bepaalde tijd niet meer mocht werken en ook niet meer dan zoveel uur op een dag. Maar de regels zijn er niet voor niets, het is in voordeel van de werknemer want het voorkomt uitbuiting. Zonder cao werk je niet prettig omdat er geen regels zijn, en je kan zo nergens op terug komen.

Maar de cao is niet zo makkelijk als het klinkt, het is namelijk erg ingewikkeld. Als werkgever kan je bijvoorbeeld moeilijk je loon voor de maand uitrekenen, omdat je vast zit aan veel regels. Er worden daarom ook veel fouten gemaakt en dat wil je eigenlijk wel voorkomen. Gelukkig bestaan er bedrijven die je hierbij een handje kunnen helpen, zodat er geen fouten meer in voor komen. Het bedrijf CBBS is een goed bedrijf die al jaren lang ervaring heeft in deze branche. Ze zijn gespecialiseerd in alle cao’s zelfs de moeilijke bouw en schilders cao.

De loonadministratie neemt voor werkgevers zoveel tijd in beslag, dat er soms andere dingen worden vergeten. Het bedrijf moet natuurlijk blijven draaien en groeien, en hier moet je veel voor doen. Voor veel ondernemers is het een last van de schouders als de administratie wordt uitbesteed, dit scheelt een hoop tijd. Je hebt ook nog de keuze om te kiezen voor een software, waarbij je wel tijd bespaard maar het toch zelf gaat doen.

 

http://www.cbbs.nl