Jug Theo
Recreation / Food

Groener dan groen

Tegenwoordig is groen en gezond het aller belangrijkste. Niks mag nog vervuilend zijn voor de aarde en haar natuur. Ook is het heel populair om heel gezond bezig te zijn. Bijvoorbeeld sporten wat eigenlijk nergens voor nodig is behalve dat je je gezonder voelt. Sporten kost je wel veel tijd en moet je ook veel discipline voor hebben. Je moet je namelijk aan een schema kunnen houden. Je wilt namelijk wel vooruitgang maken. Helaas komt de discipline niet uit de lucht vallen. Maar ook voor de mensen die minder tijd of minder zin hebben om gezonder te leven kunnen dit toch doen. Je kan namelijk door verschillende voedingssupplementen toch wat extra gezonde voeding binnen krijgen. Deze zijn tegenwoordig ook overal te vinden. Net als de webshop Topvitamins zijn er nog tientallen andere online web winkels die je de supplementen aanbieden en ook thuis bezorgen.

Het gebruiken van voedingssupplementen bekent niet dat het slechte eetgewoontes compenseert. Het is bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. De supplementen kunnen in de vorm van pillen, druppels, drankjes, poeders of capsules komen. Deze supplementen hebben dezelfde werking als de mineralen en vitamines die in de normale voeding zitten, je eten en drinken. De pil-vorm neemt wel een stuk sneller op in het lichaam effecten van de mineralen zijn dus sneller te herkennen.

De supplementen zijn vaak synthetisch of industrieel geproduceerd, maar werken hetzelfde als de mineralen in je eten en drinken. Vooral voor speciale groepen zijn de voedingssupplementen aantrekkelijk. De gezonde persoon krijgt namelijk genoeg vitaminen binnen uit hun dagelijkse voeding, zolang je maar gevarieerd eet krijg je vaak al genoeg binnen.

Baby’s en kinderen tot vier jaar kunnen wat extra Vitamine D en Vitamine K gebruiken. Vrouwen die zwanger willen worden wordt Vitamine B11 aangeraden. Ouderen of mannen en vrouwen met een dronkere huid kunnen ook extra Vitamine D gebruiken, rond de 10 microgram per dag.

http://www.topvitamins.nl