Jug Theo
Recreation / Food

Het Gin Tonic seizoen begint weer!

De temperatuur loopt langzaam weer op en dat betekent maar één ding, het drinken van een heerlijke Gin Tonic in de zon. Het drankje was de afgelopen jaren al razend populair in Nederland en dat zal wederom dit jaar weer het geval zijn.

Gin, wat is dat nou eigenlijk?

Voor Gin zijn er twee ingrediënten nodig: botanicals en pure neutrale alcohol. Botanicals zijn alles dat plantaardig en distilleer baar is, denk hierbij aan bloemen, zaden, wortels en kruiden. Het hoofdbestanddeel van Botanicals zijn altijd jeneverbessen, die geve de Gin ook zo’n typische smaak. De alcohol in Gin bestaat uit graanalcohol, een soort vodka is dat, gin is dus eigenlijk vodka met een typische smaak.

Waar komt Gin Tonic vandaan?

In het 17e-eeuwse Nederland werd Jenever al gebruikt als medicijn tegen maagklachten en galstenen. In de 18e eeuw ontdekten de Engelse soldaten deze drank en namen het mee naar Engeland. Zij vormden Jenever met eigen distilleer-methode tot Gin. Omdat Gin zo goedkoop en ruim voorhanden was, werd het in die tijd erg populair onder de armen. Tonic bevat de stof kinine, een bewezen medicijn tegen malaria dat bitter smaakt. Om deze smaak weg te nemen mengden de Engelse soldaten het met water, suiker, limoen en gin. De Gin Tonic was geboren!

Waarom is Gin Tonic zo speciaal?

Gin Tonic, ook wel G&T genoemd, is al meerdere zomers dé cocktailtrend. De basis van het drankje is vrij simpel. Je mengt Gin, Tonic en ijs in een glas en je bent in principe klaar om te proosten. Voor een perfecte Gin Tonic is echter nog wel wat meer nodig. De juiste dosering, de beste ingrediënten en een goede dosis liefde tijdens het bereiden zijn erg belangrijk. Een combinatie van garneringen kan he drankje nóg lekkerder maken, denk hierbij aan: citroen, limoen, zwarte peper, zoethout, bosvruchten, tijm, rozemarijn en ga zo nog maar even door.  

Leuke Gin weetjes

 • De Verenigde Staten vormt de belangrijkste afzetmarkt voor Gin.
 • Het grootste Gin consumerende en Gin producerende land van Europa is niet Engeland, maar Spanje.
 • Het minimum-alcoholpercentage is 37,5% in Europa en 40% in de Verenigde Staten.
 • Er bestaan zo’n 2.500 verschillende smaken Gins.
 • Gin-Tonic is het favoriete drankje van de Britse koningin Elisabeth.
 • 9 April is het “International Gin & Tonic Day”.

Een Gin Tonic bar op uw evenement

Een Gin Tonic bar huren op uw evenement is ideaal met het mooie weer in zicht. Bij Bar Company is het mogelijk om een Gin Tonic bar te huren voor uw evenement, dit kan verschillen van een personeelsfeest tot een verjaardag. Het is allemaal mogelijk! Het maken van een Gin Tonic klinkt eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan alleen het inschenken van de Gin, de Tonic en het vullen met ijs. De cocktailshakers van Bar Company hebben ervaring met het maken van de perfecte Gin Tonic. Bar Company zorgt voor het volgende:

 • Een cocktailbar die past bij de stijl van uw feest
 • Professionele cocktailshakers
 • Authentieke houten fruitkisten met verse limoenen als decoratie
 • Keuze uit minimaal vier soorten Gin’s
 • Alleen de lekkerste premium Fever Tree Tonics
 • Grote ‘Ballon’ glazen omdat er veel ijs bij een Gin Tonic hoort
 • Typische garneringen zoals rozenblaadjes, zoethout, steranijs, komkommer en diverse citrusvruchten.

Een Gin Tonic bar huren? Neem dan hier contact op met Bar Company.