Jug Theo
Recreation / Food

Het Moderne Printen

 

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten en maten industriële printers dat je eigenlijk niet meer weet welke nou wat doen. Graag wil ik je daarom wat meer vertellen over twee soorten printers, de qr code printer en continuous inkjet printer.

 

QR code

 

Veel mensen willen tegenwoordig qr codes op hun etiket. Wat je hiervoor zeker nodig hebt is een qr code printer. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een qr code op een etiket drukt. Een van de grootste voordelen van een qr code is dat je deze kunt scannen vanuit meerdere hoeken. Dit kan met een barcode niet, een barcode moet je altijd recht van voren scannen. Ook is een qr code nog goed te scannen wanneer deze beschadigd is.

 

Wanneer je een qr code op je etiket plaatst geef je jezelf veel meer mogelijkheden voor informatieverwerking op het etiket. Je hebt normaal altijd de ingrediënten en voedingswaarden op een etiket. Met een qr code kan je van je verpakking een interactieve verkooptool maken. Ook is het mogelijk om in je qr code bijvoorbeeld storytelling toe te passen op het etiket.

 

Bij het plaatsen van een qr code op je etiket moet jet goed op de grootte letten. Vaak is er al niet heel veel informatie beschikbaar. Je qr code moet niet te klein zijn omdat sommige telefoons dit niet zullen ondersteunen.

 

De qr code opent heel wat mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je etiket meer is dan enkel een informatiedrager. Met een qr code printer kun je zelf ervoor zorgen dat dat je qr codes kunt printen. Denk goed na over hoe je de qr code wil gaan gebruiken zodat je echt waarde biedt aan de eindgebruiker.

 

Continuous inkjet printing

 

Met een continuous inkjet printer is het mogelijk om contactloos een code of markering op producten en verpakkingen van bijna alle materialen te printen. Veelal worden de printers gebruikt voor het scannen van barcodes, THT-data, Batchnummers en Productinformatie.

 

De printer is ontworpen zodat hij altijd scherpe en constantie prints geeft waarbij onderhoud minimaal nodig is. Een continuous inkjet printer zorgt ervoor dat u probleemloos kunt coderen. Ook zijn de apparaten erg makkelijk in gebruik. Met een druk op de knop gaat het apparaat aan, hiernaast zijn er tegenwoordig eenvoudige gebruikersinterfaces die ervoor zorgen dat het apparaat ook makkelijk te bedienen is.

 

http://www.kba-metronic.com/nl/