Jug Theo
Recreation / Food

Hoe begin ik met waterpijp roken?

Sinds 1500 A.D. werd er al tabak gerookt met behulp van een waterpijp, “shisha roken” noemt men dat tegenwoordig. Hierbij wordt speciaal gearomatiseerde tabak gebruikt, de rook hiervan gaat door het waterbassin van de waterpijp heen. In tegenstelling tot een sigaret of sigaar kan je één waterpijp met meerdere mensen roken, soms zie je ook speciale restaurantjes en cafés waar shisha gerookt kan worden deze tentjes heten shishalounges.

Om te kunnen waterpijpen hoef je niet persé naar een shishalounge, je kan ook zelf thuis met je vrienden shisha roken. Hoewel dit meer moeite is als naar een shishalounge gaan ben je, op lange termijn, goedkoper uit. Hiernaast kan je thuis een echte Arabische sfeer creëren, hiernaast kan je waterpijpen bestellen die jij zelf leuk vindt in tegenstelling tot de standaard waterpijpen die worden geleverd aan shishalounges.

Als je zelf thuis shisha wilt roken moet je voorbereid zijn op de verschillende spullen die je moet kopen: Waterpijp, kooltjes, tabak, plastic dopjes (hygiëne) etc. Ook moet je rekening houden met het feit dat je waterpijp meerdere slangen nodig heeft, die je er misschien bij moet kopen. Hoewel shisha roken vaak door jongeren wordt gedaan in lounges is het wel belangrijk om te weten dat het roken van shisha zelfs schadelijker is dan het roken van sigaretten, en als dit thuis wordt gedaan moet er voldoende ventilatie zijn om de schade aan de longen te beperken.  Ook moet er rekening gehouden met het brandgevaar dat shisha roken met zich meebrengt vanwege de enorm hete kooltjes die gebruikt worden voor het aansteken van de tabak, als deze ongemerkt op de grond terechtkomen kan dit zorgen voor een huisbrand.

Voor het aanschaffen van een shisha heb ik als aanrader premium-hookahs.nl, vanwege hun lage kosten en snelle levering. Voor het bestellen van verschillende shisha’s en shisha tabak kan je het beste naar de website gaan en daar even rondkijken aangezien het aanbod enorm groot is en het allemaal neerkomt op jouw persoonlijke voorkeur.