Jug Theo
Recreation / Food

Instrument leren spelen voor volwassenen

Vaak gaan kinderen op een sport of op muziekles. Dit is dan ook normaal om als kind te gaan doen. In tegendeel tot de volwassene. Deze volwassene zijn bijvoorbeeld na een paar jaar gestopt met leren drummen of het leren/ bespelen van een ander instrument. Daarnaast zijn er ook een handvol mensen die nooit op muziekles hebben gezeten. Vaak hebben deze creatieve mensen dan ook spijt als ze eenmaal volwassen zijn. Er heerst namelijk een denkbeeld waarbij de mens denkt dat muziekles alleen bestemd is voor kinderen, maar deze mensen zullen zicht verbazen,

 

Voor het leren van noten of leren bespelen van een instrument geldt net als bijvoorbeeld studeren of een handeling leren. Als je er echt voor gaat het ook kan. Overigens kies je er wel zelf voor als volwassene om lessen te blijven volgen. Zo verplicht niemand je elke les bij te wonen. Dit betekend dus dat de motivatie uit jezelf moet gaan komen. Tevens heb je wat meer levenservaring en meer concentratie dan toen je een kind was. Verder heb je als een volwassene een beter beeld, wat je wilt gaan leren. Dit doordat als volwassen zijnde je hersenen meer volgroeid zijn en efficiënter bent in stof op je nemen.

 

Tevens is het over het algemeen bekend dat volwassenen minder tijd hebben te besteden aan een hobby. Zo moeten ze hun tijd besteden aan werk, (mogelijk) kinderen verzorgen, huishoudelijke klusjes, waardoor vaak vrije tijd minimaal is. Daarom valt muziekles ook weinig te volgen. Hiervoor is er een mooie oplossing op bedacht. Zo kun je makkelijk vanuit thuis een online muziekles volgen, door video’s van een muziekleraar te volgen. Tot slot heb je als volwassen zijnde vaak te maken met stijve spieren. Dit maakt het lastiger om een muziekinstrument onder de knie te hebben. Kortom kan je als volwassen zijnde nog steeds muziekles volgen.

https://www.onlinedrumles.nl/