Jug Theo
Recreation / Food

Mannen in Italiaanse overhemden

Kledingwinkels verkopen veelal kleding voor chique en minder chique gelegenheden. Zo ook de Italiaanse overhemden voor heren.Het voordeel van deze mannenhemden is dat er uitvoeringen zijn voor beide gelegenheden. Effen hemden, met ruitjes, streepjes, bolletjes of andere figuren. Met dubbele kragen of juist met een enkel opvallende kraag. Voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid wat wils. 

Mode uit Italië

Wie ooit eens in Italië is geweest, moet toegeven dat de mannen er altijd stijlvol uitzien. Ze dragen nette pakken, bijpassende schoenen en keurige Italiaanse overhemden. De hemden mogen dan wel Italiaans zijn, lang niet meer worden ze in dat land vervaardigd. De stijl is wereldwijd bekend, waardoor de overhemden eigenlijk overal gemaakt worden en verkrijgbaar zijn. Ook worden de Italiaanse overhemden lang niet altijd op chique gelegenheden gedragen. Het valt prima te combineren met bijvoorbeeld een nette, donkere spijkerbroek en elegante bijpassende schoenen. 

Kenmerken

Italiaanse overhemden voor heren hebben een aantal duidelijke kenmerken. Veelal zijn de hemden slim fit modellen. Dit houdt in dat de blouse getailleerd is, waardoor de slanke pasvorm van de man benadrukt wordt. Daarnaast hebben Italiaanse hemden een hoge of dubbele boord en soms een boord met een dubbele knoop. Mannen die graag een overhemd met hoog boord dragen, dienen rekening te houden met de manier waarop zij hun stropdas knopen. Deze krijgt meestal een dubbele knoop, zodat de das netjes valt. De dubbele boord is een boord met twee kragen, die veelal verschillende motieven of kleuren heeft, waardoor het een speels effect aan de outfit geeft.