Jug Theo
Recreation / Food

Minder spullen kopen

Of je het nu doet om geld te besparen, of omdat je vindt dat je al te veel spullen je huis binnen gesleept hebt: minder spullen kopen kan nooit kwaad. We leven in een maatschappij die sterk gericht is op spullen, we zijn best wel materialistisch geworden met z’n allen. Als je huis helemaal vol staat met spullen, kan dat best verstikkend gaan voelen. Daarom maken veel mensen de keuze om minder spullen te kopen en kritisch te kijken naar wat ze wel en wat ze niet nodig hebben. Dit zijn een aantal producten waar je mee zou kunnen beginnen.

Schoenen
Veel mensen, en dan vooral vrouwen, hebben heel veel paar schoenen. Eigenlijk is het onzin om elk seizoen nieuwe schoenen te kopen, want je kunt ook gewoon de schoenen die je al hebt dragen. Zijn ze niet zo mooi meer? Geen excuus. Je kunt gewoon witte schoenverf of suede verf zwart gebruiken om ze een andere kleur te geven, waardoor ze er weer uitzien als nieuw.

Make-up
Veel meisjes en vrouwen vinden het heerlijk om make-up te kopen, en dat is het ook! Maar als je eerlijk kijkt naar wat je gebruikt, moet je waarschijnlijk toegeven dat je vooral je favorieten gebruikt en dat de rest ligt te stoffen. Je hebt echt niet 10 tinten roze lippenstift nodig of 80 potjes nagellak, dus hierin kun je makkelijk minderen. Als je dit doet, zul je ook merken dat je de producten die je wél hebt, meer gaat waarderen en dat je bij nieuwe make-up producten die je koopt, beter nadenkt of het echt de moeite waard is.

Voor veel spullen in het algemeen geldt, vraag eens om je heen of iemand het misschien heeft liggen. Dan help je diegene ook meteen weer van wat spullen af. Ook is het handig om bepaalde producten die je maar zelden gebruikt, aan te schaffen met een groepje mensen. Zo kun je het om de beurt gebruiken.

https://www.leerverfshop.nl/