Jug Theo
Recreation / Food

Verschillen tussen de Big Green Egg en andere barbecues

Barbecues heb je in vele soorten en maten. Daarbij verschillende ze ook niet alleen in vorm maar ook in prijs. Het verschil tussen de Big Green Egg en andere barbecues is dat de Big Green Egg, afgekort met BGE, een beschikt over een geavanceerde technologie wat hem meteen onderscheidt van alle andere bbq’s. De materialen die worden gebruikt zijn onder andere keramiek en rvs, waardoor de BGE een weerbestendige bbq is. Daarnaast is het keramiek van een bijzondere kwaliteit.

De beste kookresultaten

Waarom een Big Green Egg kopen? Omdat je met een Big Green Egg de beste kookresultaten haalt. Het bewijs liegt er niet om. Het is niet zonder reden dat alle topchefs de BGE bbq gebruiken. Het geheim schuilt zich in het slimme en geavanceerde ontwerp en de gebruikte materialen. De NASA (Amerikaans ruimtevaartprogramma) is namelijk de grondlegger geweest voor het gebruikte keramiek.. De fabrikant ‘Big Green Egg’ heeft de voordelen hiervan ontdekt en dit toegepast in het ontwerp van de bbq. Enkele voordelen is dat het bestendig is tegen elk weertype en dat de warmte binnenin de bbq zeer constant blijft en niet gevoelig is voor de temperatuur van buitenaf. Door de slimme luchtsluizen kan de temperatuur bovendien zeer goed onder controle worden gehouden en worden nagemeten met de temperatuurmeter die standaard aanwezig is.

 

Bijzonder veel accessoires

Wat de Big Green Egg bbq verder onderscheid van andere bbq’s is dat er bijzonder veel accessoires verkrijgbaar zijn. Het totaalaantal gaat inmiddels richting de 100. Zo kan elke chef elk ingrediënt bereiden, van vlees tot groenten. Naast handschoenen, aanmaakblokjes en houtskool zijn er ook vele items te bestellen speciaal voor kip, pizza en specifieke groenten waaronder maïskolven. Met de BGE outdoor cooker bereid je alle gerechten veel lekkerder en dat proef je. De smaak wordt namelijk behouden, wat te danken is aan het slimme ontwerp.