Jug Theo
Recreation / Food

Verslaafd aan koffie?

Koffie wordt gemaakt door koffiebonen te malen en heet water oe te voegen. Veel mensen drinken het op een dagelijkse basis en kunnen bijna niet zonder. Ze kunnen niet normaal functioneren zonder een kopje koffie. Je kan verslaafd raken aan koffie door het stofje cafeïne dat het bevat. Het voordeel van een koffieverslaving is dat mensen om je heen geen last hebben van deze verslaving. Toch heeft te veel koffie wel invloed op je gezondheid. Het drinken van koffie kan je hartslag versnellen. Als je hartproblemen hebt, mag je eigenlijk helemaal geen koffie drinkenAls je hier geen last van hebt, is drie kopjes op een dag een veilige hoeveelheid.  

Er zijn onwijs veel verschillende soorten koffiezetapparaten. Je hebt de machines waar je zelf de bonen in moet gooien, of de machines waar je een padje in moet doen. Tegenwoordig heb je ook machines waar je een cupje in moet doen, bijvoorbeeld nespresso cups. De cups zijn zuurstofvrij verpakt zodat het wel een jaar langer goed blijft in tegenstelling tot pads. De machine maakt de cup open en laat er heet water doorheen stromen. Door de kalk die in dit leidingwater zit, is het belangrijk om je apparaat van tijd tot tijd te ontkalken. Dit is nodig omdat het apparaat anders niet meer lekker doorloopt. Je nespresso ontkalken doe je door middel van een ontkalkingsmiddel. Dit lost de kalk op en spoelt het eruit. Je hebt ontkalkingsmiddel in vaste en in vloeibare vorm.  

Overal ter wereld wordt koffie gedronken. Koffiebonen worden vooral in warme landen gekweekt omdat ze daar het beste groeien. In India heb je andere koffie als in Zuid-Amerika. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Veel mensen drinken het graag met melk en/of suiker, maar je kan het net zo goed zwart drinken. Koffie heeft een wat bittere smaak. 

https://www.koffiecupster.nl