Jug Theo
Recreation / Food

Werkhouding van tegenwoordig

Tegenwoordig is het algemene idee dat je een baan moet hebben die leuk vindt en waarmee je het beste in jezelf naar boven haalt. Je moet echt plezier kunnen halen uit je dagelijkse werkzaamheden. Dat je je hart moet volgen is iets van de laatste tijd. Je doel is om jezelf te kunnen ontplooien op je werken. Het geld is niet meer zo belangrijk als het was, het aller belangrijkste is dat je er genoeg voldoening voor jezelf uit kunt gaan halen. Want wanneer je een bevredigde baan hebt, ben je hier volgens de tegenwoordige wijsheid ook meteen beter in. Het is daarnaast van groot belang dat het bedrijf waarvoor je werkt dezelfde waarden en normen heeft als jij. Dus streef jij voor een duurzame, groene toekomst dan moet jouw werkgever daar ook een focus op leggen.

 

Maar dit is niet altijd zo geweest. Vroeger, in de vorige eeuw, werkte je vooral om geld te verdienen. Er moest immers brood op de plank komen. Het was niet belangrijk wat jij van je baan vond, je moest blij zijn als je een baan had en daarmee dus inkomen had. Veel mensen waren niet geschoold, aangezien educatie niet echt een prioriteit was. Er was ook weinig geld om überhaupt te kunnen gaan studeren, de salarisstrook was van groter belang. Er was in die tijd veel minder welvaart onder de Nederlandse bevolking en de mensen werden ook niet gesteund door de overheid. Zo krijgen studenten nu veel financiële hulp van de overheid, denk hierbij aan studiefinancieringen, leningen en het gratis gebruik maken van al het openbaar vervoer.

 

Door middel van werving en selectie software proberen bedrijven nu ook juist de mensen te vinden die bij hun bedrijf passen qua waarden en qua normen. Wanneer de werkgever en de werknemer op een lijn zitten, verloopt de samenwerking vaak beter.

https://www.mysolution.nl